ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Υγείας: Θα μελετήσει εισήγηση φαρμακοποιών για εμβολιασμούς

08 Ιανουαρίου 2024, 11:57

images

Το Υπ. Υγείας θα μελετήσει την εισήγηση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου για εμβολιασμούς στα φαρμακεία, όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια του υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη.

Σε δηλώσεις της στη μεσημβρινή εκπομπή του Alpha και κληθείσα να σχολιάσει την εισήγηση του Συλλόγου, ανέφερε ότι είναι «κάτι που θα το εξετάσουμε», επισημαίνοντας ότι το βλέπουν θετικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να διαβουλευθούν για παροχή της εν λόγω υπηρεσίας στους πολίτες, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία για το κοινό στη διευθέτηση ραντεβού και τη χορήγηση των εμβολίων τόσο κατά του covid-19, όσο και κατά της εποχικής γρίπης.

«Η πράξη του εμβολιασμού στο ιατρείο αφαιρεί από τον ασθενή μία από τις επισκέψεις που δικαιούται στον προσωπικό του γιατρό», τόνισαν σε ανακοίνωσή τους.

Επεσήμαναν εξάλλου ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού, από τα φαρμακεία της γειτονιάς είναι πρακτική που ακολουθείται σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνώς, διασφαλίζοντας τη μέγιστη συμμόρφωση του κοινού και την ταχύτερη διεκπεραίωση των εμβολιασμών.

«Γι’ αυτό θεωρούμε ότι, δεν θα πρέπει να εξαιρεθούν τα φαρμακεία, αλλά να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να προσφερθεί η εν λόγω υπηρεσία και στα φαρμακεία και να είναι υπό την αίρεση του κοινού, το πού θα εμβολιασθεί», υπογράμμισαν.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα