ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Υγείας: Θα βελτιώσουν το σύστημα υγείας οι ξένες επενδύσεις

03 Φεβρουαρίου 2023, 13:18

images

Θα βελτιώσουν το σύστημα υγείας οι ξένοι επενδυτές, αναφέρει ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα στο YgeiaWatch, καθώς παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών στο νησί για ανάπτυξη και λειτουργία κλινικών και νοσηλευτηρίων.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει, oι ξένες επενδύσεις στη χώρα μας θα αναβαθμίσουν την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες αλλά από την άλλη, τονίζει, θα πρέπει να γίνουν οι σωστές διαδικασίες αναφορικά με τη σωστή λειτουργία, συμβατές με τις υπάρχουσες νομοθεσίες για την αποτροπή αρνητικού αντικτύπου σε νοσηλευτήρια εντός του ΓεΣΥ, καθώς και στη βιωσιμότητα των μικρότερων νοσηλευτηρίων.

«Είναι θετικό να έχουμε ξένους επενδυτές που έχουν εμπειρία στον τομέα της υγείας και αυτές τις εμπειρίες να τις προσφέρουν και να τις μεταφέρουν και στους δικούς μας γιατρούς και νοσηλευτές», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχουν τελικά μεγάλα συμφέροντα στον τομέα της υγείας, δήλωσε ότι υπάρχουν, αλλά όχι μεγάλα συμφέροντα. Εντούτοις, δεν επετράπη η οποιαδήποτε παρεμπόδιση στο έργο του Υπουργού και του Υπουργείου, διευκρίνισε.

Προοπτικές ανάπτυξης ιατρικού τουρισμού στην Κύπρο

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαντέλα, ο ιατρικός τουρισμός είναι ένας τομέας που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει, «είμαστε μία χώρα που προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε θέματα υγείας και θεωρώ ότι με την κατάλληλη οργάνωση και προώθηση μπορούμε να προσελκύσουμε κόσμο από το εξωτερικό, να έρθουν να κάνουν τις επεμβάσεις τους στην Κύπρο, και την ίδια ώρα να κάνουν και τις διακοπές τους».

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα