ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Υγείας: Καλύτερες υπηρεσίες για παιδιά με καρκίνο

05 Αυγούστου 2023, 06:56

images

Η Κύπρος, παρόλο που είναι μικρή χώρα, προσπάθησε και προσπαθεί να προσφέρει όλο και καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τα παιδιά μας που υποφέρουν δυστυχώς, από διάφορες μορφές καρκίνου, είπε η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη σε εκδήλωση του Δικτύου Εθελοντών «Λευκωσιάζω», προσθέτοντας ότι μεταξύ 2022-2023 έχουν σταλεί στο εξωτερικό μέσω του σχεδίου οικονομικής αρωγής 55 περιστατικά παιδιών.

Η Υπουργός είπε ότι το Υπουργείο Υγείας, πράττει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να δίνει λύσεις, άμεσες και αποτελεσματικές,  στη διαχείριση των προβλημάτων υγείας και ανέφερε ότι μέσω του σχεδίου οικονομικής αρωγής ενεργεί άμεσα για αποστολή, όπου υπάρχει ανάγκη, περιστατικών παιδικού καρκίνου σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού, για θεραπείες και εξετάσεις.

Ενδεικτικά ανέφερε πως για τα έτη 2022-2023 έχουν σταλεί στο εξωτερικό, μέσω του σχεδίου, 55 περιστατικά παιδιών. Ταυτόχρονα όμως, πρόσθεσε, μελετούμε την πιθανότητα ανέγερσης νέου Παιδοογκολογικού Κέντρου με άριστες προδιαγραφές για να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους μικρούς μας μαχητές, αλλά και στις οικογένειές τους.

"Η στήριξη όλων σας απόψε δεν είναι μόνο υλική αλλά έχει μια άυλη αξία αφού οι συνθήκες συλλογικότητας που δημιουργούνται είναι όχι μόνο ποσοτικές αλλά και ποιοτικές, αναπτερώνοντας το ηθικό των διοργανωτών αλλά και των πασχόντων, με εμπιστοσύνη και εκτίμηση. Η στήριξη σας δε, είναι ανεκτίμητη. Αυτή είναι η αξία της ζωής ενός παιδιού και αυτό είναι το μέγεθος της ανταμοιβής που αισθάνεται κανείς όταν ενώνει δυνάμεις για συμπόρευση προς ανθρωπιστικές δράσεις" είπε στην ομιλία της. 

Ανέφερε ότι  το όνειρο του μικρού, αλλά μεγάλου μαχητή της ζωής, εκπληρώνεται χάρη στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», το Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω» και το ξενοδοχείο Cavo Zoe. Ένωσαν δυνάμεις για ένα εξαιρετικό σκοπό και τους αξίζει κάθε δυνατός έπαινος, πρόσθεσε. 

Αναφέρθηκε στον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», και το αξιέπαινο και άξιο θαυμασμού έργο του που επιτελεί από το 1997. "Μέσα από τη θητεία μου ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, γνωρίζω από πρώτο χέρι το έργο που επιτελούν οι εθελοντές του" ανέφερε. 

Ο Σύνδεσμος, είπε, με τις στοχευμένες δράσεις του, όπως η σημερινή, ενδυναμώνει την κοινωνική μας ευαισθητοποίηση ώστε να στηρίζουμε την εκπλήρωση ευχών των παιδιών, την οικονομική υποστήριξη των οικογενειών τους και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης τόσο στα παιδιά όσο και στις οικογένειες τους.

"Είναι ένας εθελοντικός οργανισμός με καθολική αποδοχή από το σύνολο της κοινωνίας μας και συγχαίρω θερμά το φίλο Πρόεδρο Γεώργιο Πενηνταέξ και την αγαπητή φίλη Μάρω, στενούς συνεργάτες και συνοδοιπόρους, καθώς και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους τους εθελοντές που τον συναποτελούν" είπε.  Ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Υγείας θα προσφέρει το ποσό των 1000 ευρώ προς ενίσχυση του έργου του Συνδέσμου.

Σχετικά Άρθρα