ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Υγείας: Ίσως να αναπροσαρμοστεί το πλάνο δράσης για κορωνοϊό

24 Φεβρουαρίου 2020, 14:42

images

Ο υπουργός υγείας Κωνστναντίνος Ιωάννου θα προεδρεύσει αύριο σύσκεψης Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης για να αξιολογηθούν τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στην Κύπρο, στη βάση των διαθέσιμων οδηγιών που εκδίδει ο ΠΟΥ και το ECDC σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Ο κ. Ιωάννου δήλωσε σήμερα ότι το υπουργείο υγείας παρακολουθεί αδιάλειπτα τις οδηγίες του ΠΟΥ και του ECDC για τον κορωνοϊό και ανάλογα αναπροσαρμόζεται το πλάνο δράσης.

Κληθείς να πει εάν υπάρχουν νεότερα για το περιστατικό που διερευνήθηκε για κορωνοϊό την Παρασκευή, είπε ότι η επηρεαζόμενη ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται για παρακολούθηση και συνεχή αξιολόγηση της κατάστασής της.

Όπως είπε, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν, θα παραμείνει για νοσηλεία σε απομόνωση για περίοδο 14 ημερών.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη, σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, το Υπουργείο θα προβαίνει σε σχετικές ανακοινώσεις.

Ερωτηθείς εάν το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να προχωρήσει σε νέα και αυξημένα μέτρα, δεδομένων των θανάτων από κορωνοϊό που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα στην Ιταλία, ο κ. Ιωάννου επανέλαβε ότι η Κύπρος ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC).

«Μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδοθεί αναθεωρημένη οδηγία όσον αφορά στον χειρισμό ταξιδιωτών από την Ιταλία, ή ακόμα και από την Νότιο Κορέα -που έχει ακόμα περισσότερα κρούσματα- ή από το Ιράν. Δεν είναι μόνο η Ιταλία και δεν έχει σχέση πόσο κοντά είναι, έχει σχέση αν έχουμε ταξιδιώτες από τις χώρες αυτές», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα