ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Υγείας: Φυσιολογική η αύξηση περιστατικών κορωνοϊού

21 Νοεμβρίου 2022, 14:42

images

Φυσιολογική χαρακτήρισε την αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού που παρουσιάστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, σημειώνοντας ότι η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, ο κ. Χατζηπαντέλας κληθείς να σχολιάσει την εικόνα στις παιδιατρικές κλινικές με την αύξηση των λοιμώξεων μαζί με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ανέφερε είπε ότι «είναι φυσιολογική αυτή η αύξηση που είχαμε τις τελευταίες μέρες σε όλες τις κλινικές, αλλά η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική», προσθέτοντας ότι είναι ένα φαινόμενο, που το βλέπουμε κάθε Νοέμβριο και ότι είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση.

Όσον αφορά την ένταξη των ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι το θέμα το χειρίζεται ο ΟΑΥ, προσθέτοντας πως δεν έχει επίσημη ενημέρωση από τον ΟΑΥ αν έχουν συμφωνηθεί κάποια νοσηλευτήρια να ενταχθούν στο σύστημα.

«Όσον αφορά τις Πρώτες Βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, επιτρέψτε μου να μην αναφέρω αρκετά πράγματα. Θέλω να αναφέρω ότι γίνονται συνεχώς συσκέψεις, αλλά ο κόσμος έχει βαρεθεί τα λόγια», υπέδειξε, συμπληρώνοντας ότι «όταν θα είμαστε έτοιμοι με πράξεις να ανακοινώσουμε για τις Πρώτες Βοήθειες τότε θα είστε οι πρώτοι που θα το ακούσετε. Σίγουρα η ανακοίνωση θα γίνει πριν το τέλος του χρόνου», είπε.

Ο κ. Χατζηπαντέλας ερωτηθείς για το ζήτημα των κυβερνητικών ιατρών ανέφερε επίσης ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία που θα αφορά τα αιτήματα των κυβερνητικών ιατρών και θέματα ασφάλισης.

Όπως δήλωσε, την προηγούμενη Δευτέρα είχαν μια συνάντηση με τις συντεχνίες των γιατρών, γιατί είχαν ανακοινώσει απεργία, προσθέτοντας ότι η ερχόμενη σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία αφορά αυτά τα αιτήματα των κυβερνητικών γιατρών και θέματα ασφάλισης τους.

«Θα συζητηθεί το θέμα με τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, εκπροσώπους των συντεχνιών, του ΟΚΥπΥ και του ΟΑΥ», συμπλήρωσε.

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα