ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Υγείας: Δεν μπορεί να γίνει μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός με την πανδημία

02 Μαρτίου 2021, 11:42

images

Με την πανδημία δεν μπορείς να κάνεις ούτε μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό, αφού τα πάντα μπορούν να αλλάξουν, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος τόνισε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης στοχεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Σε δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη που είχε με τη διευθυντική ομάδα του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το επικαιροποιημένο πλάνο για τη διαχείριση ενός ενδεχόμενου 3ου κύματος της πανδημίας, ο κ. Ιωάννου είπε ότι «προκαλεί προβληματισμό» η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύγκληση εκτάκτως σύσκεψης με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό.

Ανέφερε ότι αναμένει στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή να ακούσει τις θέσεις της, σε σχέση με την αύξηση των κρουσμάτων, την αξιολόγηση των μέτρων και πιθανές ενέργειες που θα πρέπει να ληφθούν.

«Δεν έχω κάτι να προτείνω στους επιδημιολόγους. Εμείς από την αρχή της πανδημίας, ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών και αναπροσαρμόζουμε το πλάνο μας», είπε.

Όπως σημείωσε το πλάνο αποκλιμάκωσης ούτως ή αλλιώς βασίζεται στις εισηγήσεις των ειδικών, για να προσθέσει πως ανέμεναν μια αύξηση κρουσμάτων με την αποκλιμάκωση των μέτρων, ωστόσο, η απότομη αύξηση τους ανησυχεί.

«Αναμέναμε μεν αύξηση, είναι πολύ περισσότερη δε από ό,τι περιμέναμε. Θέλω να ακούσω τις απόψεις των ειδικών, πώς αξιολογούν την παρούσα κατάσταση κι αν έχουν κάτι επιπλέον να εισηγηθούν ή να προτείνουν», επεσήμανε.

Ερωτηθείς εάν μετά την αύξηση των κρουσμάτων, γίνονται σκέψεις για να διαφοροποιηθεί το πλάνο αποκλιμάκωσης, ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «με την πανδημία, δεν μπορείς να κάνεις ούτε μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό», συμπληρώνοντας ότι «τα πάντα μπορούν να αλλάξουν».

Ανέφερε εκ νέου πως «μπορεί να είναι θέμα ημερών να μας ξεφύγει η πανδημία και μετά θέμα εβδομάδων να το μαζέψουμε και να μειωθούν οι νοσηλείες».

Άρα, σημείωσε, «πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, αξιολογούμε τα δεδομένα κι οτιδήποτε χρειαστεί ή μας εισηγηθούν, αφού για εμάς προέχει η δημόσια υγεία και η προστασία της επιδημιολογικής εικόνας».

Καταληκτικά είπε ότι «με γνώμονα πάντα και με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, απορρέουν όλες μας οι ενέργειες και με αυτόν τον στόχο πορευόμαστε».

Σχετικά Άρθρα