ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Υγείας: Αναμένονται ευχάριστα νέα για την ηπατολογική κλινική

16 Δεκεμβρίου 2023, 13:49

images

Η Υπουργός Υγείας Πόπης Κανάρη σε χαιρετισμό στα εγκαίνια την Παρασκευή της φιλανθρωπικής έκθεσης φωτογραφίας «Διαδρομές», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου, «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» είπε ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με τα νοσηλευτήρια King's College και το Royal Free. London, εκφράζοντας την εκτίμηση πως εντός του προσεχούς διαστήματος θα ανακοινωθούν ευχάριστα νέα για τη δημιουργία ηπατολογικής κλινικής.

Στο χαιρετισμό της, που μετέδωσε το ΓΤΠ, η κ. Κανάρη επανέλαβε ότι το Υπουργείο Υγείας και ίδια προσωπικά, βρίσκονται πάντα στο πλευρό των ασθενών και υποστηρίζουν τις προσπάθειες που έχουν ως στόχο την βοήθεια προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας αλλά και την πρόληψη ασθενειών.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι προσπάθειες μας για τη δημιουργία ηπατολογικής κλινικής, προσπάθεια η οποία προσδοκούμε πως έχει ευτυχή κατάληξη το συντομότερο δυνατό, πρόσθεσε.

Η Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης στην καταξιωμένη, όπως είπε, φωτογράφος Ευφροσύνη Γεωργίου, της οποίας η συλλογή που εγκαινιάστηκε είναι εμπνευσμένη από την «οδύσσεια» που βιώνει έναν ασθενή όταν μεταβαίνει στο εξωτερικό για μεταμόσχευση, αναμένοντας έναν δότη να του χαρίσει το μέγιστο δώρο ζωής, προκειμένου να έχει συνέχεια η ζωή του. Εξού και ο συμβολικός τίτλος της σημερινής έκθεσης, «Διαδρομές», συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα