ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Παιδείας: Κοινή προσπάθεια ο αγώνας κατά του καρκίνου

25 September 2023, 06:24

images

Ο αγώνας κατά του καρκίνου, είναι αγώνας που πρέπει να δίδουμε από κοινού, ο καθένας στο μέτρο του δυνατού και με τον δικό του τρόπο, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου, χαιρετίζοντας τη φιλανθρωπική ημερίδα «ΕΥ - ΖΗΝ, Τρέχουμε για τη ζωή», εις μνήμη της Θέκλας Αυγουστή, στον Αμίαντο.

Τόνισε ότι η Κυβέρνηση επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία, στέκεται πρωτοπόρος στην προσπάθεια αυτή, στηρίζοντας μέσα από μία συνεκτική πολιτική τους καρκινοπαθείς, λαμβάνοντας παράλληλα στοχευμένες αποφάσεις που ενισχύουν την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νόσου.

«Όπως αποδεικνύεται και από την υψηλή συμμετοχή στην ημερίδα, σε αυτή την προσωπική μάχη του καθενός, δεν θέλουμε κανείς να αισθάνεται μόνος. Στεκόμαστε στο πλευρό των πασχόντων συνανθρώπων μας με καρκίνο και γινόμαστε σύμμαχοι», ανέφερε.

Η Υπουργός συνεχάρη τους διοργανωτές, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων, το Σωματείο ΕΥ-ΖΗΝ και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως επίσης τους εθελοντές, τους υποστηρικτές της μεγάλης εκείνης προσπάθειας.

Σημείωσε ακόμα ότι όλοι και όλες με τη συμμετοχή τους, γίνονται κρίκοι σε μια αλυσίδα αγάπης και προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο τους.

Αναφερόμενη στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο που έδωσε με υπομονή και επιμονή η μαχήτρια Θέκλα Αυγουστή, σημείωσε ότι κατάφερε να γίνει φάρος αγωνιστικότητας και μάθημα ζωής.

«Και πράγματι, η Θέκλα μπορεί να έχασε τη μάχη, έγινε όμως η αιτία χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες μας να αντλήσουν δύναμη, να δώσουν τον δικό τους αγώνα, να βγουν νικητές και να γίνουν οι ίδιοι παράδειγμα», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε ακόμα στο παράδειγμα του Πέτρου Στυλιανού, ο οποίος μετατρέποντας τη δοκιμασία του σε δύναμη ψυχής, κατάφερε ποδηλατώντας να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω την τοπική και τη διεθνή κοινωνία για την ασθένεια του καρκίνου.

Σχετικά Άρθρα