ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Παιδείας: Η υγεία των μαθητών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα

04 Ιουλίου 2019, 18:05

images

Η υγεία των μαθητών/μαθητριών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και οι ενέργειες για βελτίωση των σχολικών ιατρείων συνεχίζονται ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο.
 
Αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με την κατάσταση των ιατρείων σε σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. 
 
Σημειώνει ότι πρώτη μέριμνα του Υπουργείου είναι η διασφάλιση της υγείας των μαθητών/μαθητριών των σχολείων και προς αυτή τη κατεύθυνση γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες. 
 
Αναφέρει, επίσης, ότι στο νέο κτιριολογικό πρόγραμμα του ΥΠΠ προνοείται η ανέγερση στις σχολικές μονάδες ιατρείων πλήρως εξοπλισμένων και στη βάση συγκεκριμένων προδιαγραφών, ενώ στην πλειοψηφία των υφιστάμενων σχολικών ιατρείων πληρούνται οι προδιαγραφές που έχουν τεθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου. 
 
«Στα σχολεία όπου δεν υπάρχει αίθουσα ιατρείου γίνονται ενέργειες για εξασφάλιση χώρου για ιατρείο, ενώ  στις περιπτώσεις όπου το ιατρείο δεν είναι κατάλληλο ως έχει ή ο εξοπλισμός δεν είναι ο ενδεδειγμένος, καταβάλλονται προσπάθειες για να καλυφθούν οι όποιες αδυναμίες σε συνεργασία με τις κατά τόπους Σχολικές Εφορείες», προσθέτει. 
 
Αναφέρει, ακόμη, ότι σε περιπτώσεις υφιστάμενων σχολικών κτιρίων οι τεχνικές προδιαγραφές των σχολικών ιατρείων προσαρμόζονται ανάλογα με το κτήριο στον καλύτερο δυνατό βαθμό με βελτιωτικές τροποποιήσεις.
  
«Η υγεία των μαθητών/μαθητριών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το ΥΠΠ και οι ενέργειες για βελτίωση των σχολικών ιατρείων συνεχίζονται ενόψει της  έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα