ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Ασθενοφόρων: Ενεργοποίηση Ομάδας ΗART εν μέσω πυρκαγιών

07 Αυγούστου 2023, 17:59

images

Σε εφαρμογή τέθηκε το εσωτερικό σχέδιο διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ  με ενεργοποίηση της ομάδα ΗΑRT προς άμεση διαχείριση περιστατικών που έχουν ανάγκη κατά την διάρκεια των πυρκαγιών στη επαρχία Λεμεσού, θέτοντας σε αυξημένη ετοιμότητα την Υπηρεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση  του ΟΚΥπΥ , η Διεύθυνση της  Υπηρεσία Ασθενοφόρων σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών προχώρησε στην εγκατάσταση δύο Σταθμών Πρώτων Βοηθειών, στην περιοχή Χάνι- Παραμύθα και στο χωριό Αψιού.

Οι Σταθμοί είναι πλήρως εξοπλισμένοι  για άμεση περίθαλψη τόσο των διασωστικών σωμάτων που επιχειρούν όσο και των πολιτών.

Η Διεύθυνση ασθενοφόρων προχώρησε επίσης, στην εγκατάσταση  ενός Επιχειρησιακού Κέντρου για καλύτερο επιτόπιο συντονισμό αλλά και στην τοποθέτηση ασθενοφόρων οχημάτων σε καίρια σημεία για άμεση ανταπόκριση.

Παράλληλα, Εξειδικευμένοι νοσηλευτές της υπηρεσίας ασθενοφόρων συμμετείχαν στην αποστολή των ελικοπτέρων της Κυπριακής Δημοκρατίας για συντονισμό και κατάσβεση των πυρκαγιών.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι μέχρι στιγμής αντιμετωπίστηκαν αρκετά περιστατικά με μικροτραυματισμούς ένεκα των πυρκαγιών.

Σχετικά Άρθρα