ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υγειονομικές και οικονομικές συνέπειες από την πανδημία παγκόσμια

15 Ιουλίου 2022, 10:09

images

Συνεχίζονται οι επιπτώσεις, υγειονομικές και οικονομικές, σε παγκόσμιο επίπεδο από την πανδημία του κορωνοϊού.

Περίπου  25 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο έχασαν πέρυσι τα εμβόλια  ρουτίνας που προστατεύουν από απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, καθώς οι  αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας συνεχίζουν να διαταράσσουν την  υγειονομική περίθαλψη παγκοσμίως.

Επιπλέον,  οι ασθενείς με long-Covid πιθανώς να δουν βελτίωση αναπνέοντας καθαρό  οξυγόνο σε περιβάλλον υψηλής πίεσης αέρα, σύμφωνα με στοιχεία από μια  μικρή ισραηλινή δοκιμή.

Ο Ευρωπαϊκός  Οργανισμός Φαρμάκων εντόπισε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις ως πιθανές  παρενέργειες του εμβολίου COVID-19 της Novavax Inc, μια ημέρα αφότου η  Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου.

Στο  μεταξύ, ο Καναδάς άναψε το πράσινο φως για το εμβόλιο κατά του  κορωνοϊού της Moderna Inc για βρέφη από έξι μηνών. Γίνεται έτσι το πρώτο  εμβόλιο της χώρας που χορηγείται σε παιδιά κάτω των 5.

Από  την άλλη, η οικονομία της Κίνας συρρικνώθηκε απότομα το δεύτερο  τρίμηνο, υπογραμμίζοντας τον κολοσσιαίο αντίκτυπο στη δραστηριότητα από  τα εκτεταμένα lockdown για τον κορωνοϊό και υποδεικνύοντας την επίμονη  πίεση τους επόμενους μήνες από μια δυσοίωνη προοπτική παγκόσμιας  ανάπτυξης.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  είπε ότι η Κίνα χρειάζεται να προσθέσει στη δημοσιονομική και  νομισματική της πολιτική στήριξη για να καταπολεμήσει την οικονομική  επιβράδυνση που προκλήθηκε από τα συνεχιζόμενα lockdown.

Στο  μεταξύ, ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Minister Anthony Albanese  συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση ομοσπονδιακών και κρατικών ηγετών την  επόμενη εβδομάδα, καθώς αντιμετωπίζει πιέσεις να αποκαταστήσει την  αποζημίωση στους εποχικούς εργαζόμενους που αναγκάστηκαν να απομονωθούν  λόγω του κορωνοϊού εν μέσω νέου κύματος λοιμώξεων.


Σχετικά Άρθρα