ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υφ. Ερευνας και Επ. Ισότητας Φύλων στηρίζουν τις γυναίκες στην τεχνολογία

27 Απριλίου 2023, 21:03

images

Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας Φύλων, σε κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν ότι μέσω διαφόρων δράσεων που υλοποιούν, στηρίζουν έμπρακτα την απόκτηση τεχνολογικών δεξιοτήτων σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και ιδιαίτερα στις γυναίκες.

"Στόχος μας η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που με τη σωστή και αποτελεσματική ενημέρωση θα προσελκύει περισσότερες γυναίκες να ακολουθήσουν καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας", αναφέρουν στην ανακοίνωση με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για τα Κορίτσια στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Η διεθνής αυτή ημέρα εορτάζεται στις 27 Απριλίου σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο και καθιερώθηκε από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunication Union, ITU). Ως θέμα της φετινής ημέρας έχει οριστεί το “Digital Skills for Life”.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής για τη Διεθνή Ημέρα για τα Κορίτσια στις ΤΠΕ, στόχος της Διεθνούς Ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η προώθηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά και η ενθάρρυνση των κοριτσιών και των νέων γυναικών να επιλέξουν κλάδους σπουδών στον τομέα των ΤΠΕ, ακολουθώντας καριέρα σε συναφή επαγγέλματα.

Οπως αναφέρεται, με την ψηφιοποίηση να αλλάζει τον τρόπο που λειτουργεί ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, οι ανάγκες για απασχόληση προσωπικού στα τεχνολογικά επαγγέλματα διαρκώς αυξάνεται, ενώ παράλληλα παρατηρείται έλλειψη στη γυναικεία εκπροσώπηση στον συγκεκριμένο τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο, προστίθεται, θα πρέπει να επενδύσουμε και στα κορίτσια, στις νέες γυναίκες, και να τις προετοιμάσουμε για τις απαιτήσεις της νέας εποχής.

"Προς αυτή την κατεύθυνση, η ενίσχυση της συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένου και με τον ιδιωτικό τομέα, κρίνεται απαραίτητη για να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ των φύλων στον τομέα TΠΕ συγκεκριμένα και STEAM γενικότερα", σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Σχετικά Άρθρα