ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χωρίς Safe Pass σε υπεραγορές φούρνους φαρμακεία

03 Μαρτίου 2022, 08:02

images

Ένα βήμα πριν την πλήρη κανονικότητα βρίσκεται η Κύπρος με τις νέες χαλαρώσεις που αναμένεται να κλειδώσουν σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις στη StockWatch, του υπεύθυνου επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνου Αθανασίου, η εισήγηση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος διαβουλεύθηκε χθες με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για την πανδημία, η νέα χαλάρωση μέτρων αφορούν την εξαίρεση επίδειξης Safe Pass σε επιχειρήσεις που πουλούν είδη πρώτης ανάγκης, την κατηγοριοποίηση των υποστατικών ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας και μείωση της καραντίνας στους ασθενείς με κορωνοϊό.

Ουσιαστικά είπε ότι ανάλογα με την επικινδυνότητα διαχωρίζονται οι διάφοροι χώροι, όπως για παράδειγμα σε μουσικοχορευτικούς χώρους, χώρους εστίασης, ξενοδοχεία και διάφορες υπηρεσίες που φιλοξενούν άνω των 150 ατόμων θα απαιτείται rapid test (24 ή 48 ωρών αναλόγως θα αποφασίσει το Υπουργικό ) από εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους από 15 ώρες που ισχύει σήμερα.

Σημαντική προς την κανονικότητα είναι και η δεύτερη εισήγηση σύμφωνα με την οποία δεν θα απαιτείται η επίδειξη Safe Pass ούτε από εμβολιασμένους ούτε από ανεμβολίαστους, σε υπεραγορές, φούρνους, περίπτερα, φαρμακεία και άλλες συναφείς επιχειρήσεις.

Οι επιδημιολόγοι εισηγήθηκαν επίσης όπως μειωθούν και οι ημέρες αυτοπεριορισμού σε όσους ασθενούν με κορωνοϊό από 10 ημέρες σε επτά ημέρες.

Η τελική απόφαση για όλα τα μέτρα ανήκει στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Της Ηρώς Ευθυμίου

Σχετικά Άρθρα