ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χωρίς ιστορικό εμβολιασμού το 78% των νοσηλευομένων

25 Ιανουαρίου 2022, 17:41

images

Στοιχεία για νοσηλείες, με βάση το ιστορικό εμβολιασμού, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας, το οποίο σημειώνει πως το 78% των νοσηλευομένων είναι χωρίς ιστορικό εμβολιασμού.

Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι τα στοιχεία που δίδει στη δημοσιότητα αφορούν νοσηλευόμενους μέχρι τις 25 Ιανουαρίου του 2022, ενώ διευκρινίζει πως δεν συμπεριλαμβάνονται οι post COVID ασθενείς, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία αναφέρουν πως το 3% των νοσηλευόμενων είναι πλήρως εμβολιασμένοι (δύο δόσεις ή μία δόση για JJ), ενώ το 10% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, που έχουν παρέλθει 5 μήνες και δύο εβδομάδες από την ημερομηνία λήψης της 2η δόσης και από την ημερομηνία 1ης δόσης για το JJ.

Επίσης, το 3% των νοσηλευόμενων είναι μερικώς εμβολιασμένοι, ενώ επίσης 1% έλαβαν την ενισχυτική δόση και νόσησαν σε λιγότερο από 14 ημέρες από την ημερομηνία λήψης της ενισχυτικής/3ης δόσης.

Εξάλλου, προσθέτει πως ένα 5% των ασθενών έλαβαν την ενισχυτική δόση και νόσησαν μετά από 14 ημέρες ή και περισσότερο από την ημερομηνία λήψης της ενισχυτικής/3ης δόσης.

Σχετικά Άρθρα