ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χωρίς ιστορικό εμβολιασμού το 55% νοσηλευομένων

10 Φεβρουαρίου 2022, 17:33

images

Στοιχεία για νοσηλείες, με βάση το ιστορικό εμβολιασμού, έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας, το οποίο σημειώνει πως το 55% των νοσηλευομένων είναι χωρίς ιστορικό εμβολιασμού.

Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι τα στοιχεία που δίδει στη δημοσιότητα αφορούν νοσηλευόμενους μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου του 2022, ενώ διευκρινίζει πως δεν συμπεριλαμβάνονται οι post COVID ασθενείς, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία αναφέρουν πως το 3% των νοσηλευόμενων είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το 19% των νοσηλευόμενων είναι μερικώς εμβολιασμένοι.

Επίσης, σημειώνει ότι το 23% των νοσηλευόμενων είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με ενισχυτική δόση.

Σημειώνεται ότι μερικώς εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι είχαν λάβει την πρώτη δόση διδοσικού εμβολίου, όσοι είχαν λάβει τις δύο δόσεις και δεν έχουν παρέλθει 14 μέρες από τη δεύτερη δόση,  όσοι είχαν λάβει το JJ και δεν έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών, καθώς και όσοι είχαν λάβει δύο δόσεις και έχουν παρέλθει 5 μήνες από τη δεύτερη δόση και δεν έχουν προχωρήσει στην ενισχυτική δόση.

Επιπλέον, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις διδοσικού εμβολίου και έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών από τη δεύτερη δόση, καθώς επίσης δεν έχουν παρέλθει 150 ημέρες από τη δεύτερη δόση (το ίδιο ισχύει για το μονοδοσικό JJ).

Σχετικά Άρθρα