ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χωρίς δραματικές αλλαγές τα επιδημιολογικά στοιχεία για Covid στο HB

06 Οκτωβρίου 2021, 06:46

images

Σε σταθερά επίπεδα εξακολουθούν να διατηρούνται εδώ και εβδομάδες τα επιδημιολογικά δεδομένα αναφορικά με την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου, που αναφέρθηκαν την Τρίτη ήταν 33.869, ελαφρώς λιγότερα από τα 35.077 της Δευτέρας και τα 34.526 της προηγούμενης Τρίτης.

Οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν στο 24ωρο ήταν 166, δηλαδή ένας λιγότερος σε σχέση με την προηγούμενη Τρίτη.

Νέα μείωση καταγράφηκε πάντως στον αριθμό των νοσηλευόμενων φορέων του κορωνοϊού, που έχουν πέσει σε 6.747 από 7.038 την περασμένη Τρίτη.

Πλήρως εμβολιασμένοι είναι 45.021.381 πολίτες, περίπου το 83% των άνω των 16 ετών, αν και το Υπουργείο Υγείας έχει σταματήσει προσωρινά να δίνει ακριβή ποσοστά εμβολιασμένων μέχρι να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος συμπερίληψης στα στατιστικά στοιχεία των παιδιών 12-15 ετών που έχουν επίσης αρχίσει να εμβολιάζονται.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Λονδίνου LBC ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε πως τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία δεν υπαγορεύουν κάποια ανάγκη παρέκκλισης από το κυβερνητικό σχέδιο διαχείρισης της COVID-19.

Το σχέδιο αυτό βασίζεται στην καλύτερη προστασία του πληθυσμού με χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου στους άνω των 50 ετών και στους πιο ευπαθείς, καθώς και με συνέχιση του προγράμματος ιχνηλάτησης κρουσμάτων και όχι στην επαναφορά της χρήσης μάσκας, της τήρησης αποστάσεων ή άλλων περιοριστικών μέτρων.

Σχετικά Άρθρα