ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ξεκινούν εργασίες για αναβάθμιση του ΤΑΕΠ Λάρνακας

07 September 2023, 06:00

images

Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες για επέκταση και αναβάθμιση του  Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λάρνακας καθώς κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός που αφορά στην υλοποίηση του έργου.

Όπως δήλωσε στο YgeiaWatch, o εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου, «στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας θα υπάρχει ένα αξιόλογο ΤΑΕΠ πέραν των 1000 m² το οποίο θα ικανοποιεί τις ανάγκες της επαρχίας».

Αυτή τη στιγμή οι πρώτες βοήθειες του Νοσοκομείου Λάρνακας καταλαμβάνουν χώρο 310m².

«Έχουμε προχωρήσει αρκετά όσον αφορά τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) με βελτιωτικές ενέργειες και φαίνεται ότι παρόλο που τον Αύγουστο υπήρχε πολύ αυξημένος αριθμός ασθενών που επισκέφθηκαν τα τμήματα αυτά, εντούτοις έχουν αντιμετωπιστεί με επάρκεια όλα τα περιστατικά και δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα», πρόσθεσε.

Η προσπάθεια ωστόσο του ΟΚΥπΥ, όπως δήλωσε ο κ. Χαριλάου, είναι συνεχής ούτως ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο χρόνος αναμονής στα τμήματα αυτά. Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία υποβολής προσφορών έληγε στις 8 περασμένου Μαρτίου και επεκτάθηκε μέχρι την 1η Αυγούστου.

Η επέκταση του τμήματος πρώτων βοηθειών, εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου.

Το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, θα διαθέτει δύο εισόδους, η μία για την είσοδο φορείων, που θα αποτελούνται από προθάλαμο με διπλές γυάλινες θύρες, που θα είναι ηλεκτρικά συρόμενες με φωτοκύτταρο.

Στην ανατολική πλευρά θα κατασκευαστεί και νέος ανελκυστήρας φορείων με προθάλαμο, που θα ενώνει το ΤΑΕΠ με το υπόλοιπο νοσοκομείο, ώστε να διευκολυνθούν οι εισαγωγές των ασθενών στα διάφορα τμήματα.

Η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων θα βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του κτηρίου και θα έχει ανεξάρτητη είσοδο, για ασθενείς με λοιμώδη νοσήματα.

Η επέκταση των Πρώτων Βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας εκκρεμεί εδώ και περίπου τρία χρόνια, μετά την αποπεράτωση της νέας πτέρυγας του νοσηλευτηρίου. 

Η περίοδος μελέτης και κατασκευής του έργου ορίστηκε στους 20 μήνες, ενώ ο εργολάβος θ’ αναλάβει και την συντήρηση των χώρων για περίοδο 12 ετών.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα