ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ξεκινά ο πρώτος διάλογος ΕΕ-ΗΠΑ για την υγεία

16 Μαΐου 2023, 20:22

images

Tον πρώτο διάλογο ΕΕ-ΗΠΑ για την υγεία θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, και ο Αμερικανός Υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Χαβιέρ Μπεσέρρα, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρεται, η συνάντηση θα επικεντρωθεί σε τρία σκέλη, και συγκεκριμένα στις προτεραιότητες για τον καρκίνο, τις παγκόσμιες απειλές για την υγεία και την παγκόσμια αρχιτεκτονική υγείας.

Η Επίτροπος και ο Αμερικανός Υπουργός, θα ανταλλάξουν απόψεις για την προώθηση της συνεργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου και του προγράμματος των ΗΠΑ «Cancer Moonshot» ενόψει της καθιέρωσης ενός νέου δομημένου διαλόγου για τον καρκίνο, σημειώνεται. Θα συζητήσουν επίσης, αναφέρεται, τις τρέχουσες και τις αναδυόμενες παγκόσμιες απειλές για την υγεία καθώς και την παγκόσμια αρχιτεκτονική υγείας και πιο συγκεκριμένα τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία για την πανδημία, τις τροποποιήσεις των Διεθνών Κανονισμών Υγείας και τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα συζητήσουν επίσης τη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) και της Αρχή Βιοϊατρικής Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης των ΗΠΑ (BARDA), ενώ θα εξεταστεί και η υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα