ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χ. Σαββίδης: Οι διευθύνσεις νοσοκομείων να καθορίζονται με βάση τις ανάγκες

31 Μαΐου 2023, 17:24

images

Οι διευθύνσεις των δημόσιων νοσηλευτηρίων πρέπει να καθορίζονται με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε επαρχίας, αναφέρει ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης στην πρόταση νόμου που κατέθεσε στη βουλή.

Η εν λόγω πρόταση νόμου θα συζητηθεί αύριο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, και σκοπό έχει την τροποποίηση του περί Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας νόμου, ώστε κατά τον καθορισμό των διευθύνσεων των δημόσιων νοσηλευτηρίων, να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες κάθε επαρχίας. 

Ειδικότερα, η πρόταση νόμου κρίνεται αναγκαία ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων και η βέλτιστη παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας. 

Σε δηλώσεις του στο YgeiaWatch, ο κ. Σαββίδης, εξήγησε ότι ο λόγος που κατέθεσε την πρόταση νόμου ήταν εξαιτίας της λάθος απόφασης να υπάρχει μία διεύθυνση για δύο πόλεις, όπως η Πάφος και η Λεμεσός.

Όπως ανέφερε, «όταν ένας εκτελεστικός διευθυντής έχει να διευθύνει, για παράδειγμα, τέσσερα νοσηλευτήρια συν περίπου πενήντα υγειονομικά κέντρα, δεν προλαβαίνει».

Ως εκ τούτου, «δημιουργούνται κενά τόσο στη διεύθυνση και στη διοίκηση, αλλά και στο να έχει πλήρη άποψη επί καθημερινής βάσεως των πραγματικών αναγκών των νοσηλευτηρίων», σημείωσε.

«Είναι πολλά τα προβλήματα. Άρα θεωρώ ότι κάθε επαρχία και ιδιαίτερα της Πάφου, θα έπρεπε να έχει τον δικό της εκτελεστικό διευθυντή έτσι ώστε να μπορέσει να επιλύσει τα πολλαπλά προβλήματα που έχει το νοσοκομείο της Πάφου», υπογράμμισε, καθώς στην Πάφο υπάρχουν δύο νοσηλευτήρια και πολλά Κέντρα Υγείας και δεν μπορούν να διοικούνται εξ αποστάσεως. Είναι ένα θέμα που πρέπει να δει ο ΟΚΥπΥ, είπε.

Πρόσθεσε ότι την εν λόγω πρόταση, είχε εγγράψει ως αυτεπάγγελτο θέμα πριν ένα χρόνο και συζητήθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, ο σχεδιασμός να διευθύνονται δύο επαρχίες μαζί, όπως η Πάφος και η Λεμεσός, με μία διεύθυνση, πίστευαν ότι θα πετύχαινε, όμως τελικά αυτό το μοντέλο απέτυχε.

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα