ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τροποποιητικό νομοσχέδιο για ειδικευομένους

20 Νοεμβρίου 2019, 09:34

images

Τις επόμενες εβδομάδες δρομολογείται η οριστική επίλυση του προβλήματος που υπήρχε με τους ειδικευόμενους ιατρούς, σύμφωνα με τον υπουργό υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Για την οριστική επίλυση του προβλήματος αναμένεται να κατατεθεί τροποποιητικό νομοσχέδιο στη Βουλή των Ελλήνων που θα δίνει λύση για τους κυπρίους ειδικευομένους γιατρούς.

Για την παραχώρηση της ειδικότητας, όπως προβλέπεται μέσα από την τροποποίηση της σχετικής πρόνοιας του νόμου, επιβάλλεται η διεκπεραίωση του «αγροτικού», δηλαδή, οι ειδικευόμενοι γιατροί να κάνουν την ειδίκευση τους σε αγροτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα.

Με το τροποποιητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο θα εξαιρούνται οι κύπριοι ειδικευόμενοι από την άσκηση τους στην ελληνική επαρχία.

Με βάση το τροποποιητικό νομοσχέδιο, δεν θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τους ειδικευόμενους γιατρούς να παρακαθίσουν σε εξετάσεις έχοντας ολοκληρώσει το αγροτικό.

Σημειώνεται ότι η σχετική νομοθεσία στην Κύπρο δεν προϋποθέτει για τους γιατρούς εξάσκηση στην επαρχία για την απόκτηση ειδικότητας κάτι που όπως φαίνεται επηρεάζει μόνο τους ειδικευομένους στην Ελλάδα.

Με σχετική δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός υγείας Κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τον έλληνα ομόλογό του Βασίλη Κικίλια και τον έλληνα υφυπουργό υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για την ανταπόκριση και τις άμεσες ενέργειες για την επίλυση του θέματος το οποίο εκκρεμεί από το 2017

Οι ειδικευόμενοι γιατροί που κάνουν την πρακτική τους στην Κύπρο και δίνουν εξετάσεις στην Ελλάδα ανέρχονται στους 200, οι οποίοι απείχαν από τα καθήκοντά τους για τρείς ώρες την περασμένη βδομάδα διαμαρτυρόμενοι για την μη επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος.

Της Χρυστάλλας Ολυμπίου  

Σχετικά Άρθρα