ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρεις χιλιάδες καταγγελίες βίας κατά των γυναικών το 2022

12 Ιουνίου 2023, 09:31

images

Τρεις χιλιάδες καταγγελίες βίας κατά των γυναικών και 686 επεισόδια νεανικής παραβατικότητας καταγράφηκαν το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου, Γεώργιου, η Πρόεδρος του Ιδρύματος ΦΗΜΟΝΟΗ, Μαίρη Πύργου, η οποία σε συνάντηση που είχε μαζί του ζήτησε την εμπλοκή της Εκκλησίας στην πρόληψη και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα ΦΗΜΟΝΟΗ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Μαίρη Πύργου συζήτησαν τα κοινωνικά προβλήματα, που μαστίζουν τη κοινωνία σήμερα και ιδιαίτερα τη βία κατά το γυναικών και την νεανική παραβατικότητα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ιδρύματος ΦΗΜΟΝΟΗ «η κατάσταση φαίνεται να είναι αρκετά ανησυχητική», σημειώνοντας ότι «κοινωνία των πολιτών, πολιτεία και Εκκλησία πρέπει να ενώσουν δυνάμεις, ώστε να σταματήσουν αυτά τα προβλήματα».

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Πύργου ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Ίδρυμα ΦΗΜΟΝΟΗ, για την ανάπτυξη του αλληλοσεβασμού μεταξύ των ανθρώπων, με στόχο την ενδυνάμωση τους, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την πρόληψη της βίας, καθώς και τη δημιουργία καλύτερων σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και ιδιαίτερα μεταξύ των δύο φύλων.

Ζήτησε, επίσης, από τον Αρχιεπίσκοπό να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να αναθεωρηθούν και να αφαιρεθούν από τα κηρύγματα και άλλα εγχειρίδια της εκκλησίας οι αναχρονιστικές και προσβλητικές για τις γυναίκες φράσεις που ταπεινώνουν τις γυναίκες, με στόχο της εξύψωση των γυναικών και την δημιουργία κλίματος σεβασμού μεταξύ των δύο φύλων.

Επιπλέον, του ζήτησε τη βοήθεια της εκκλησίας στα προληπτικά προγράμματα που προωθεί το ίδρυμα, για πάταξη της βίας στην οικογένεια και στην αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ανάφερε ότι είναι υπέρ της ισότητας των φύλων και ότι στις ομιλίες του πάντοτε υποστηρίζει την ισότητα.

Διαβεβαίωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι θα εξετάσει τα μέτρα που πρότεινε η κ. Πύργου και ότι θα επανέλθει για να δει πώς μπορεί να βοηθήσει.

Καταληκτικά, το Ίδρυμα ΦΗΜΟΝΟΗ αναφέρει πως περιμένει μια θετική εξέλιξη στα θέματα που συζητήθηκαν, ευελπιστώντας ότι με την ουσιαστική εμπλοκή όλων των ενδιαφερομένων και όλων των θεσμών «θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία για την οποία όλες και όλοι θα είμαστε περήφανες/οι».


Σχετικά Άρθρα