ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς επισκέφθηκε η Υπ. Υγείας

31 Μαρτίου 2023, 19:42

images

Στη σημαντικότητα του Νοσοκομείου Πόλη Χρυσοχούς, που εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους επισκέπτες, όπως και στην προσπάθειά της να λύσει τα προβλήματα του, αναφέρθηκε η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη επισκεπτόμενη το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, δεύτερο σταθμό της περιοδείας της στην επαρχία Πάφου.

Πιστεύω, είπε, «ότι κάθε ασθενής που έχει ενταχτεί στο ΓεΣΥ αξίζει μιας ποιοτικής φροντίδας μέσα στο σύστημα».

Η σημερινή συνάντηση με το ιατρικό κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς γίνεται, είπε, «γιατί θέλουμε να ακούσουμε ως Υπουργείο Υγείας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι περιοχές που είναι μακριά από το κέντρο, από τη Λευκωσία», προσθέτοντας πως αυτό «δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι μακριά από τους στόχους μας και τη θέληση μας να λύσουμε προβλήματα».

Συνεχίζοντας, η Υπουργός Υγείας είπε ότι με τους συνεργάτες της επισκέπτεται το νοσοκομείο «για να μας πουν οι ίδιοι οι ιατροί, οι νοσηλευτές, τα προβλήματα τους και να προσπαθήσουμε άμεσα να επιλύσουμε θέματα που ίσως να χρονολογούνται κιόλας ως αιτήματα και να δώσουμε λύσεις».

Επεσήμανε επίσης ότι το κέντρο αυτό εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους της Πόλης Χρυσοχούς, αλλά και πολλά άλλα χωριά κοινότητες της γύρω περιοχής. Ακόμη, συνέχισε, το καλοκαίρι έχει την ευθύνη να επιλαμβάνεται θεμάτων που αφορούν τους τουρίστες.

Είπε πως θα εξετάσει την ανταπόκριση αυτού του κέντρου σε τέτοια περιστατικά έτσι που να μην αναγκάζονται να στέλνουν επείγοντα περιστατικά στο Νοσοκομείο Πάφου.

Σίγουρα, συνέχισε, κάποια θα σταλούν γιατί δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες, αλλά τουλάχιστον οι σοβαρές και ουσιαστικές ειδικότητες θα πρέπει να υπάρχουν εδώ στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς.

Η Δρ Κανάρη σημείωσε πως αν δεν μπορεί το Νοσοκομείο Πάφου να εξυπηρετήσει κάποια περιστατικά τότε πρέπει αυτά να στέλνονται στο Νοσοκομείο Λεμεσού και πιο κάτω ως αλυσίδα στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Είναι μακρινές οι αποστάσεις και δεν θέλουν να χαθούν ζωές λόγω αυτής της απόστασης, είπε και πρόσθεσε ότι για αυτό θα δουν στην ολότητα τους αυτά τα προβλήματα με τους συνεργάτες τους, με τον Δήμαρχο και τους βουλευτές της επαρχίας Πάφου.

Πρόσθεσε τέλος πως οφείλουν ως κυβέρνηση του νέου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, που είναι πρώτιστο μέλημα του το ΓεΣΥ, η βιωσιμότητα του και η ποιότητα του, να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες με μια συλλογική προσπάθεια όλων και όλων των εταίρων που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ, κατέληξε.


Σχετικά Άρθρα