ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

To μανιφέστο Υγείας συζήτησαν CIF και Υπουργός Υγείας

05 Οκτωβρίου 2023, 19:00

images

To μανιφέστο Υγείας, το οποίο επιμελήθηκε το Cyprus Integrity Forum (CIF), κατόπιν συζήτησης στρογγυλής τραπέζης φέτος το καλοκαίρι, συζήτησαν την περασμένη Δευτέρα το CIF με την Υπουργό Υγείας, Δρ Πόπη Κανάρη.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το CIF αναφέρει ότι η Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μανιφέστο Υγείας, το οποίο αναδεικνύει τα προβλήματα διαχείρισης, λειτουργικότητας και βιωσιμότητας του ΓεΣΥ και ζήτησε να ενημερωθεί για τα συμπεράσματα.

Η αντιπροσωπεία του CIF ανέλυσε τους κύριους τομείς των συμπερασμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατεπείγουσα ανάγκη για δημιουργία φορέα ελέγχου και άσκησης medical audit, μια συνήθης και επιβεβλημένη πρακτική σε όλα τα Δυτικά συστήματα Υγείας, ειδικά στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος του CYPRUS INTEGRITY FORUM (CIF), Μάριος Σκανδάλης, παρουσίασε το έργο και την αποστολή του οργανισμού ιδιαίτερα στους κοινωνικούς τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Αθλητισμού και των ΜΜΕ και εξήγησε τη σημασία που δίνει ο οργανισμός στην ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού για πάταξη της διαφθοράς, ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες.

Η Υπουργός Υγείας, σύμφωνα με τον CIF, υποσχέθηκε στα μέλη της Αντιπροσωπείας να μελετήσει τα συμπεράσματα του μανιφέστο και να επανέλθει για περαιτέρω συζήτηση.

Σχετικά Άρθρα