ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας στην κορυφή των επαγγελματικών πεδίων κατάταξης

09 Απριλίου 2024, 19:35

images

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι και πάλι «ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης σε όλους τους επαγγελματικούς του τομείς στο Βουλγαρικό Σύστημα Κατάταξης Πανεπιστημίων», σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Boycho Landzhov, ο οποίος μίλησε σε τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων επιστημονικής έρευνας και διδασκαλίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Όπερα της Σόφιας, προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Ο Πρύτανης σημείωσε ότι σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες του κοινού για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής υγείας και της τηλεϊατρικής, έχουν πραγματοποιηθεί συνομιλίες για την εκπόνηση νέων ολοκληρωμένων και υβριδικών προγραμμάτων σπουδών με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και άλλων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

«Εστιάζουμε στις διεθνείς συνεργασίες και στη συμμετοχή σε πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε ο Πρύτανης.

«Από την ανάληψη των καθηκόντων μου τον Ιανουάριο, παρά την πολιτική, κοινωνικο-οικονομική και οικονομική κρίση, η διοίκηση του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σόφιας αύξησε τους μισθούς του διδακτικού προσωπικού και όλων των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, μέχρι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο», ανέφερε.

«Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας έχει υψηλή βαθμολογία τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στη διεθνή κατάταξη», ανέφερε η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής Κυβέρνησης, Iliana Iotova, στην ομιλία της στην τελετή.

«Οι καθηγητές του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σόφιας λαμβάνουν τα εύσημα για αυτή τη βαθμολογία, χάρη στις γνώσεις και τη διδακτική τους δραστηριότητα, την ερευνητική τους δραστηριότητα και την επιθυμία τους να γίνουν ολοένα και καλύτεροι και να είναι στο ίδιο επίπεδο με τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους ομολόγους τους», σημείωσε η κ. Ιότοβα.

Στην τελετή, το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας απένειμε τα ετήσια βραβεία του στο AESCULAPIUS για συνολική συμβολή στην ανάπτυξη της βουλγαρικής ιατρικής, στο PANACEA για συμβολή στη διδασκαλία και έρευνα στην κλινική ιατρική, και στο SIGNUM LAUDIS για ειδικές υπηρεσίες στη λειτουργία και πρόοδο του Πανεπιστημίου.

Σχετικά Άρθρα