ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τί θα περιλαμβάνει το Κέντρο Υγείας Ακακίου

10 Οκτωβρίου 2023, 12:01

images

Δεκαπέντε κοινότητες της Δυτικής Λευκωσίας θα εξυπηρετεί το νέο Κέντρο Υγείας Ακακίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), για την ανέγερση του οποίου κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος τη Δευτέρα, με σκοπό την παροχή ακόμα πιο ποιοτικού και αποδοτικού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της ευρύτερης Δυτικής Λευκωσίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΚΥπΥ, η υλοποίηση του νέου Κέντρου Υγείας εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής και της δέσμευσης του ΟΚΥπΥ για αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες της χώρας. Το νέο υπερσύγχρονο Κέντρο, θα αποτελεί μέρος του δικτύου των 37 Κέντρων Υγείας του ΟΚΥπΥ, στο οποίο συμμετέχουν πέραν των 80 προσωπικών ιατρών. Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Υγείας του Οργανισμού καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο.

Με το νέο αυτό έργο ο ΟΚΥπΥ επισημαίνει ότι φιλοδοξεί να μειώσει ακόμη περισσότερο τον χρόνο μετακίνησης των ασθενών και των οικογενειών τους, προσφέροντας ενισχυμένη προσβασιμότητα υγειονομικής περίθαλψης στους κατοίκους της κοινότητας Ακακίου, αλλά και των 15 κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Λευκωσίας.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, Μαρίνος Καλλής, ανέφερε ότι «με την κατάθεση του θεμέλιου λίθου για την ανέγερση του υπερσύγχρονου Κέντρου Υγείας Ακακίου, ο ΟΚΥπΥ αποδεικνύει την ισχυρή θέλησή του για προσφορά υψηλής ποιότητας ιατρικής φροντίδας στους ασθενείς, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς», ενώ ευχαρίστησε με τη σειρά του και τον δωρητή των τεχνικών μελετών, Ανδρέα Χατζηγιάννη τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες, προς όφελος της υγείας και της ευημερίας της τοπικής κοινωνίας πρέπει να επικροτούνται και να λαμβάνουν την ανάλογη αναγνώριση».

Το νέο Κέντρο Υγείας Ακακίου, συνολικού κόστους €4,372 εκ., υλοποιείται με τη στήριξη της ευγενούς δωρεάς αξίας περίπου 200.000 ευρώ του Ανδρέα Χατζηγιάννη για την αγορά συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη διενέργεια της μελέτης αλλά και την επίβλεψη των οικοδομικών εργασιών του κτηρίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα