ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τη σημαντικότητα των φυσιοθεραπευτών επεσήμανε η Π. Κανάρη

09 Δεκεμβρίου 2023, 15:57

images

Τη σημαντικότητα του ρόλου του φυσιοθεραπευτή τόσο στα πλαίσια αποκατάστασης και αποθεραπείας, όσο και στα πλαίσια της πρόληψης, επεσήμανε η υπουργός υγείας, Πόπη Κανάρη, σε χαιρετισμό της εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας στο 8ο Συνέδριο Φυσιοθεραπείας του παγκύπριου συλλόγου φυσιοθεραπευτών.

Στον χαιρετισμό της η υπουργός υγείας τόνισε ότι ο ρόλος των φυσιοθεραπευτών στην αποκατάσταση των ασθενών είναι κρίσιμος γιατί προωθούν την κινητικότητα και συμβάλλουν στη γενική ευεξία, υποδεικνύοντας ότι η προληπτική τους προσέγγιση, είναι καθοριστική για αποτροπή τραυματισμών.

Σημειώνοντας ότι κλειδί για την παροχή άριστης φροντίδας στους ασθενείς είναι ο συνεχής εμπλουτισμός γνώσεων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας, η υπουργός υγείας υπέδειξε πως για τον λόγο αυτό, ο κλάδος της φυσιοθεραπείας, όπως και όλα τα επαγγέλματα τα οποία σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών υγείας-  είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη δια βίου εκπαίδευση.

Η κ. Κανάρη είπε ακόμη ότι το διήμερο συνέδριο αποτελεί σημαντικό πυλώνα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο της φυσιοθεραπείας, εξηγώντας ότι η συνεχής επανάσταση στον ευρύτερο τομέα της ιατρικής επιστήμης αλλά και πιθανές νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το θεραπευτικό έργο των φυσιοθεραπευτών.

Υπογράμμισε, παράλληλα πως η ένταξη των φυσιοθεραπευτών στο ΓεΣΥ καταδεικνύει τον σημαντικότατο ρόλο τους στην ολική αντιμετώπιση των διάφορων παθήσεων/ασθενειών.

Όπως υπενθύμισε, το ΓεΣΥ προσφέρει στους δικαιούχους από 6 έως και 12 συνεδρίες ετησίως, ανάλογα με το νόσημα και τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς.

Ανέφερε ακόμη ότι στις συνεδρίες αυτές παρέχονται τόσο φυσιοθεραπευτική αξιολόγηση του ασθενή όσο και διενέργεια θεραπευτικών δραστηριοτήτων και πως πέραν τούτου, όλοι οι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα σε αιτήματα επιπρόσθετων επισκέψεων για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών, αλλά και ότι έχει δημιουργηθεί το μητρώο νευρολογικών ασθενών το οποίο αποδίδει στους δικαιούχους εξατομικευμένο αριθμό θεραπειών ανά έτος.

Σχετικά Άρθρα