ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τεχνητοί θαλάσσιοι ύφαλοι για καταφύγια ψαριών

16 Οκτωβρίου 2022, 06:00

images

Τεχνητοί θαλάσσιοι ύφαλοι έχουν συσταθεί στις θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές των Επαρχιών Αμμοχώστου, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου, με στόχο τη δημιουργία καταφυγίων για τα ψάρια και την αύξηση των αλιευτικών αποθεμάτων.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού για τις θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές με τεχνητούς υφάλους, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) σε συνεργασία με το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, δημιούργησαν ένα τηλεοπτικό σποτ για το κοινό με χρήσιμες πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι οι διαφορετικοί τύποι τεχνητών υφάλων που ποντίστηκαν στις περιοχές αυτές δημιουργούν υποθαλάσσια ανάγλυφα, τα οποία με το χρόνο αφομοιώνονται από το περιβάλλον.

Ως εκ τούτου, μεταμορφώνονται σταδιακά σε αποικίες που φιλοξενούν εκατοντάδες οργανισμούς αναζωογονώντας την υδρόβια πανίδα και χλωρίδα και αυξάνοντας τον πλούτο των περιοχών.

Προστίθεται ότι οι επιμέρους στόχοι με τη δημιουργία των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών με τεχνητούς ύφαλους είναι η διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας, η περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία της θαλάσσιας ζωής, καθώς και η προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού.

Το τηλεοπτικό σποτ για τους τεχνητούς υφάλους μπορείτε να το δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=uUHs97gOJfE

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα