ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τέσσερις αποφάσεις ΟΣΑΚ για διορισμό Δρ Αγαθαγγέλου

27 Ιουλίου 2022, 10:29

images

Τέσσερις αποφάσεις για το διορισμό του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δρ Πέτρο Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), έλαβε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου σε έκτακτη συνεδρία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρία συμμετείχαν πέραν των 30 οργανώσεων/συνδέσμων ασθενών, οι οποίοι με ομοφωνία και αποφασιστικότητα ενέκριναν τις μέχρι τώρα ενέργειες της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και απαιτούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο, την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Με ομοφωνία των προέδρων των οργανώσεων μελών της ΟΣΑΚ, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Σε περίπτωση που ο υπουργός Υγείας αποστείλει επιστολή διορισμού του προέδρου του ΠΙΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, στον ΟΑΥ, θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των μέτρων αντίδρασης.

2. Η Ομοσπονδία θα δηλώσει επίσημα ότι αίρει την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του Υπουργού Υγείας

3. Θα αποστείλει επιστολή σε όλους τους υποψήφιους προέδρους για να διατυπώσουν με σαφή τρόπο τη θέση τους για το θέμα του διορισμού του κ. Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ και οι απαντήσεις τους θα δημοσιοποιηθούν.

4. Η ΟΣΑΚ θα καλέσει τον εκπρόσωπο της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ να απέχει από τις συνεδριάσεις του συμβουλίου, αφού προηγηθεί συνεννόηση και συνεργασία με τις άλλες οργανώσεις που συμμετέχουν στην κοινωνική συμμαχία (ΣΕΚ και ΠΕΟ).

Υπογραμμίζεται ότι η ΟΣΑΚ καλεί τον Πρόεδρο της δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, να συμβάλει και να συνεργαστεί χωρίς καθυστερήσεις στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΓεΣΥ και να βοηθήσει στην βελτίωση του επιπέδου πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας.

Ακόμη, καλεί την Κυβέρνηση, να διαφυλάξει τη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ και να μην διορίσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ άτομα που αποδεδειγμένα έχουν ταχθεί ενάντια στο Σύστημα και στη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική του.

 Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα