ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τέρμα στην καθυστέρηση μεταφοράς φαρμάκων

04 Ιουλίου 2022, 13:07

images

Ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος σε σχέση με την καθυστέρηση στη διαδικασία μεταφοράς καινοτόμων φαρμάκων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, προς όφελος των ασθενών.

Με αφορμή δημοσίευμα του  «Φιλελεύθερου», αναφορικά με τη διαδικασία μεταφοράς καινοτόμων θεραπειών, χημειοθεραπειών και εξειδικευμένων φαρμάκων στις επαρχίες, το αρμόδιο υπουργείο σημειώνει ότι ήδη έχουν τροχοδρομηθεί ενέργειες που θα επιλύσουν τα όποια προβλήματα καθυστέρησης παρατηρούνται.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά αποφασίστηκε η χορήγηση φαρμάκων που εγκρίνονται από την Επιτροπή Ονομαστικών Αιτημάτων (ΕΟΑ) στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που είναι συμβεβλημένα με το ΓΕΣΥ, για καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των ασθενών, με ημερομηνία έναρξης του νέου προγράμματος να είναι η 1/7/2022.

Η συγκεκριμένη διαδικασία υλοποιήθηκε κατόπιν παρέμβασης του υπουργού Υγείας  Μιχάλη Χατζηπαντέλα

«Ωστόσο, η διαδικασία διαφοροποίησης του λογισμικού συνέτεινε στην καθυστέρηση που παρατηρείται και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες έτσι ώστε να διευθετηθεί το θέμα του λογισμικού και η διαφοροποίηση της διαδικασίας», προσθέτει το Υπ. Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και καταβάλλονται οι πλέον δυνατές προσπάθειες  για την έναρξη του συγκεκριμένου προγράμματος από την 1η Αυγούστου 2022. 

Επισημαίνεται ότι «το θέμα της έγκαιρης προμήθειας των φαρμάκων από όλα τα νοσηλευτήρια θα επιλυθεί με την ένταξη των καινοτόμων φαρμάκων στους καταλόγους που αποζημιώνει ο ΟΑΥ, καθώς η παράδοση στις περισσότερες περιπτώσεις θα γίνεται απευθείας από τις φαρμακευτικές εταιρείες».

Της Ουρανίας Στυλιανού 

Σχετικά Άρθρα