ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τέλος ταλαιπωρίας ασθενών στα φαρμακεία νοσηλευτηρίων

03 Μαΐου 2023, 14:02

images

Από αύριο 4 Μαΐου 2023, θα μειωθεί η ταλαιπωρία των ασθενών στα φαρμακεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, έπειτα από οδηγίες του ΟΚΥπΥ για απλοποίηση των διαδικασιών.

Σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας, Πόπη Κανάρη, από τις 4/5/2023, οι θυρίδες από τις οποίες οι ασθενείς θα λαμβάνουν τα φάρμακα τους μειώνονται από τρεις σε δύο και αυτό θα επιτευχθεί με την χορήγηση ειδικών ενσήμων.

Όπως εξηγεί, «οι ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται εκ των προτέρων, όσα κουπόνια επιθυμούν, ούτως ώστε να μην απαιτείται να επισκέπτονται τα ταμεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων κάθε φορά που προμηθεύονται φάρμακα και αναλώσιμα από τα φαρμακεία».

Συγκεκριμένα, με τη νέα διαδικασία, ο ασθενής θα μεταβαίνει πρώτα στην 1η θυρίδα από όπου θα προμηθεύεται τα ένσημα, θα καταβάλλει το ποσό συμπληρωμής και θα λαμβάνει την συνταγή. Ακολούθως, η συνταγή θα παραδίδεται στην 2η θυρίδα από όπου ο ασθενής θα παραλαμβάνει τα φάρμακα.

Σημειώνεται επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ, θα εξετάσει τη δυνατότητα περαιτέρω απλοποίησης της διαδικασίας μέσω της εξυπηρέτησης των πολιτών στα φαρμακεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων από δύο σε μια θυρίδα.

Η κ. Κανάρη σημείωσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες προκειμένου οι χρόνιοι ασθενείς να προμηθεύονται τα φάρμακα τους σε διμηνιαία αντί σε μηνιαία βάση.

«Αυτό θα γίνει εφικτό, μετά την υιοθέτηση από τον ΟΑΥ συγκεκριμένων τροποποιήσεων στο λογισμικό του. Η εν λόγω διευθέτηση θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των χρόνιων ασθενών και στη μείωση της πολυκοσμίας στα φαρμακεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων», καταλήγει.




Σχετικά Άρθρα