ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τελετή παράδοσης παιχνιδιών για παιδιά με αναπηρίες

02 Δεκεμβρίου 2023, 16:04

images

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, στο πάρκο «Σπύρου Κυπριανού» στην Αγλαντζιά, τελετή παράδοσης παιχνιδιών για παιδιά με αναπηρίες στο πλαίσιο της εκστρατείας «Κούνιες αγάπης/Κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Αγλαντζιάς και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος «Μικροί Εθελοντές».

Σε χαιρετισμό της, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πλειάδα εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντισμού. 

«Πιστεύω ως ενεργός πολίτης και ως σύζυγος του Προέδρου ότι ο εθελοντισμός πρέπει να συμπληρώνει και όχι να υποκαθιστά το κράτος, για αυτό και πιέζουμε τόσο πολύ το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας να χαράξει πολιτικές που να δίνει την οφειλόμενη κρατική στήριξη σε όλους τους ανθρώπους είτε είναι ανάπηροι είτε ανήκουν σε άλλες ευάλωτες ομάδες, μέσα από την πρόσβαση, μέσα από νομοθεσίες, που θα εγγυώνται αυτό που λέμε ανθρώπινα δικαιώματα σε όλους. Αλλά την ίδια ώρα ο εθελοντισμός έρχεται να συμπληρώνει και εδώ προκύπτει και αυτό που λέμε κοινωνική ευθύνη των μεγάλων εταιρειών», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι άρχισε να εμπεδώνεται η κοινωνική ευθύνη - και η ίδια προσπαθεί με διάφορες πρωτοβουλίες να δώσει ώθηση σε αυτό - λέγοντας ότι μεγάλες εταιρείες έχουν και αυτές ευθύνη έναντι του κράτους, στο οποίο επιχειρούν και τους παρέχει ασφάλεια και υπηρεσίες, να δώσουν κάτι πίσω. Ο καλύτερος τρόπος να δώσεις κάτι πίσω είναι η προσφορά είτε για τα παιδιά, είτε για τον τομέα της υγείας είτε για το περιβάλλον, είπε.

«Υπάρχουν πάρα πολλές δράσεις. Στη δική μας την περίπτωση, στο Προεδρικό προωθούμε τώρα ένα Ταμείο Υποτροφιών Νέων» το οποίο ενισχύεται για νέους που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους χωρίς βοήθεια και «εκεί έχουμε δει την κοινωνική ευθύνη εταιρειών» είπε. Άρα, σημείωσε «ο καθένας προσπαθεί στον τομέα του».     

Ευχαρίστησε, παράλληλα, τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς, Ανδρέα Κωνσταντίνου, για τη σημερινή εκδήλωση αλλά και για την πολύ τιμητική, όπως είπε, πρόσκληση στην ίδια, τους «Μικρούς Εθελοντές», την Λιάνα, την Γιούλη, την Ιωάννα και τα μικρά παιδάκια, γιατί πάντοτε, όπως ανέφερε, έχουν την καλοσύνη να την προσκαλούν και να την κάνουν μέρος των εκδηλώσεων τους.

«Παρακολουθώ το έργο τους εδώ και χρόνια» είπε και αναφέρθηκε στην προσθήκη παιχνιδιών στο πάρκο «για να μπορούν και παιδιά με αναπηρία να παίζουν, όπως τα υπόλοιπα».

«Και θέλω να σας πω ότι όλο αυτό τον καιρό που έχω την ευκαιρία να γνωρίσω τον κόσμο της αναπηρίας μέσα από διάφορους συνδέσμους ότι μιλάμε για ένα πολύ ψηλό ποσοστό. Αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για 15% του πληθυσμού που έχουν κάποιες αναπηρίες, που μπορεί να είναι και επίκτητες», πρόσθεσε.

Η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακολούθως και στους σχεδιασμούς για μια από τις επόμενες δράσεις που προωθούνται, ώστε «το περιβόλι του Προεδρικού και ο ελαιώνας να μπορέσουν να φτάσουν σε ένα σημείο που θα είναι προσβάσιμοι σε όλο το κοινό για δράσεις ειδικά για τα παιδιά».

«Έχουμε αρχίσει δουλειά. Νομίζω χρειαζόμαστε ακόμα κάποιους μήνες και σε αυτό το πλαίσιο του περιβολιού και του ελαιώνα θα προσπαθήσουμε να έχουμε και μια πολύ ωραία παιδική χαρά και θα θέλουμε να μπουν παιχνίδια βεβαίως και για παιδιά με αναπηρίες. Είναι μέσα στους επόμενους μήνες, άρα θα χρειαστούμε τη στήριξη όλων», ανέφερε.

Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης, στην οποία παρέστη και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου, ήταν η Παγκυπριακή Ασφαλιστική (μέλος του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας), την οποία και ευχαρίστησε η Πρώτη Κυρία. Μεταξύ των στόχων του Παγκύπριου Συνδέσμου «Μικροί Εθελοντές» είναι να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο παιχνίδι σε παιδιά που αντιμετωπίζουν αναπηρίες και, όπως αναφέρθηκε, με τη βοήθεια χορηγών και υποστηρικτών, έχουν μαζευτεί αρκετά χρήματα για να τοποθετηθούν ειδικές κούνιες και άλλα παιχνίδια που δέχονται τροχοκάθισμα, σε πάρκα όλων των επαρχιών.

Σχετικά Άρθρα