ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα προβλήματα ΓεΣΥ ενώπιον συνάντησης ΑΚΕΛ, Δαμιανού

07 Φεβρουαρίου 2024, 16:24

images

Τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον τομέα της υγείας, συζητήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης που Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού με την ηγεσία του ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Δαμιανό, η συνάντηση πέρα από τον ενημερωτικό της χαρακτήρα,  επικεντρώθηκε στα προβλήματα του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ), του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών αλλά και τα νομοσχέδια που εκκρεμούν.

«Μέσω τη συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς είμαι σίγουρος ότι οι λύσεις θα εξευρεθούν, έτσι ώστε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα όσον αφορά το θέμα της υγείας να μπορούν να επιλυθούν και να προχωρήσουν», ανέφερε ο Υπουργός ενώ διαβεβαίωσε ότι θα είναι σε επαφή με την ηγεσία του ΑΚΕΛ με σκοπό την επίλυση των εκκρεμοτήτων.

Ανάγκη να οχυρωθεί ο χαρακτήρας ΓεΣΥ

Με τη σειρά του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου χαρακτήρισε την συνάντηση, ενδιαφέρουσα και πολύ περιεκτική.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, συζητήθηκαν  θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και ειδικά το θέμα του (ΓεΣΥ) και την ανάγκη όπως οχυρωθεί ο χαρακτήρας του, η αρχιτεκτονική του η φιλοσοφία του.

«Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη  να στηριχθεί μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές κατακτήσεις που έχει γίνει στην Κύπρο για την οποία το ΑΚΕΛ έχει βάλει πλάτη και συνεχίζει να το κάνει και έχει τη βούληση να συνεχίσει φτάνει το σύστημα να αναπτυχθεί περαιτέρω, να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο οι υπηρεσίες που παρέχει, να καλυφθούν τα όποια κενά, να διορθωθούν τα όποια προβλήματα, στρεβλώσεις ακόμα και καταχρήσεις που σημειώνονται», πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά το θέμα της επιμήκυνσης της περιόδου της οικονομικής στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ο κ. Στεφάνου επανέλαβε τη θέση του ΑΚΕΛ τονίζοντας ότι «η στήριξη πρέπει να συνοδευτεί και με την ανάγκη να γίνουν όλα εκείνα τα απαραίτητά που πρέπει από μέρους του ΟΚΥπΥ».

Τέλος ο κ. Στεφάνου υπέδειξε ότι το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να αποστείλει στους αρμόδιους συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις  για τις διάφορες πτυχές του οικοδομήματος που λέγεται δημόσια υγεία και ΓεΣΥ.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα