ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα 1925 κρούσματα οδηγούν σε πιο αυστηρά μέτρα

28 Δεκεμβρίου 2021, 07:50

images

Η καταγραφή χθες 1925 περιστατικών COVID 19, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ, σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες και δεν αποκλείεται η βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα να οδηγήσει τον υπουργό Υγείας και τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή να αναθεωρήσουν τα αρχικά μέτρα που είχε λάβει την περασμένη βδομάδα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η αρχική πρόθεση είναι όπως η λήψη πιο αυστηρών μέτρων γίνει μετά την πρωτοχρονιά, ωστόσο, η θεαματική έξαρση των κρουσμάτων δεν αφήνει πολλά περιθώρια στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές στο μην αναθεωρήσουν τα υφιστάμενα μέτρα.

Δεν αποκλείεται ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για αξιολόγηση της νέας δραματικής επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Το ενδεχόμενο αυτό άφησε να εννοηθεί ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου, μιλώντας χθες βράδυ σε τηλεοπτικά κανάλια.

Έγινε γνωστό ότι στο υπουργείο Υγείας αρμόδιοι τεχνοκράτες επεξεργάζονται διάφορα σενάρια με στόχο να ετοιμαστεί πλάνο το οποίο αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη βδομάδα στο υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Χατζηπαντέλας.

Οι προβληματισμοί στις υγειονομικές αρχές εντείνονται ακόμη πιο πολύ εξαιτίας και της ταχείας μετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι υγειονομικές αρχές είναι έτοιμες να διαχειριστούν τυχόν αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης αυτής του κορωνοϊού, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου το ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Οι επιστημονικές ενδείξεις θέλουν το συγκεκριμένο στέλεχος να είναι λιγότερο επικίνδυνο από τη μετάλλαξη «Δέλτα», ωστόσο, η μεταδοτικότητα του είναι πολύ μεγάλη και η ανησυχία των υγειονομικών αρχών έγκειται στο γεγονός ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών.

Βάσει των πιο πάνω δεδομένων στο υπουργείο Υγείας θεωρείται δεδομένη η έκδοση νέου διατάγματος το οποίο θα περιορίζει σημαντικά τις μετακινήσεις πολιτών, χωρίς ωστόσο , να οδηγεί σε παράλυση την οικονομική δραστηριότητα.

Πάντως, το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ένα τέταρτο lockdown, θα πρέπει να θεωρείται απόμακρο.

Του Λεύκου Χρίστου

Σχετικά Άρθρα