ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συζητούν αποδεσμεύσεις κονδυλίων για τη διοίκηση του Υπουργείου Υγείας

14 Απριλίου 2024, 06:00

images

Αποδεσμεύσεις κονδυλίων €2,1 εκατ. για τη διοίκηση του Υπουργείου Υγείας, αναμένεται να εξετάσει αύριο, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Σύμφωνα με αίτημα που υποβλήθηκε ενώπιον της επιτροπής, ζητείται η έγκριση δαπανών €647,7 χιλ. για σύμβαση υπηρεσιών που αφορά τη διοίκηση του υπουργείου. Ποσό €610 χιλ. σχετίζεται με αμοιβές και έξοδα εκπαιδευτών και συνεργατών καθώς και μικρότερο ποσό €37,7 χιλ. για αγορά υπηρεσιών.

Όσον αφορά τις αμοιβές και έξοδα εκπαιδευτών, έχουν να κάνουν με συμβάσεις μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών για Μέντορες νοσηλευτικής στο πλαίσιο της κλινικής άσκησης φοιτητών νοσηλευτικής και μαιευτικής, του προγράμματος εκπαίδευσης φροντιστών υγείας, ομιλητές και άλλων προγραμμάτων.

Το ποσό των €37,7 χιλ. κατανέμεται σε €19,2 χιλ. για υπηρεσίες που αφορούν καταχώρηση δεδομένων στο Ιατρικό Μητρώο Γεννήσεων, ψηφιοποίηση και αρχειοθέτηση εγγράφων του Αρχείου Καρκίνου και του Αρχείου Αιτιών Θανάτου και καταχώρηση δεδομένων στο Αρχείο Αιτιών Θανάτου. Ποσό €18,5 χιλ. για το οποίο ζητείται αποδέσμευση, θα καλύψει υπηρεσίες συλλογής και καταγραφής πληροφοριών για το Αρχείο Καρκίνου.

Παράλληλα, ζητείται η αποδέσμευση κονδυλίου €1,5 εκατ. για σύμβαση υπηρεσιών που αφορά τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας. Το €1 εκατ. προορίζεται να καλύψει αμοιβές και έξοδα εκπαιδευτών και συνεργατών ενώ €455 χιλ. αγορά υπηρεσιών.

Το ποσό του €1 εκατ. προορίζεται να καλύψει τις αποζημιώσεις των ιατρικών λειτουργών και άλλων επαγγελματιών υγείας του δημόσιου τομέα που είναι αποσπασμένοι στον ΟΚΥπΥ, ως εκπαιδευτές φοιτητών ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα