ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συζήτησαν για τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας

10 Οκτωβρίου 2023, 11:15

images

Τα σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας απασχόλησε το έκτακτο επαρχιακό συνέδριο της ΕΚΥΣΥ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο οίκημα της ΠΕΟ Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ανέφερε πως το συνέδριο είναι ένα έκτακτο Παγκύπριο συνέδριο που πραγματοποιεί η ΕΚΥΣΥ και στην Πάφο και αποτελεί το τελευταίο της σειράς συνεδρίων που έγιναν σε άλλες πόλεις. Πρόκειται είπε, για μια συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας την 1ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σκαρπάρη παρόλο που η ΕΚΥΣΥ τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάνει πάρα πολλά διαβήματα προς την προηγούμενη Κυβέρνηση και 30 περίπου κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, καθώς επίσης και αρκετές συναντήσεις με Υπουργούς της παρούσας Κυβέρνησης, «λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς των κυβερνώντων συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς επίλυση παρά πολλά προβλήματα των συνταξιούχων», με αποτέλεσμα, όπως είπε, αρκετές χιλιάδες από αυτούς να ταλαιπωρούνται.

Είναι μια ευκαιρία να υπενθυμίσουμε προς την Κυβέρνηση ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα άλυτα όπως είναι το μεγάλο πρόβλημα που βασανίζει ολόκληρο τον κυπριακό λαό, τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους που είναι η ακρίβεια, συμπλήρωσε.

Ο αγώνας της ΕΚΥΣΥ θα συνεχιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας και αντιστάθμισης της απώλειας των εισοδημάτων των συνταξιούχων των ευάλωτων ομάδων και των εργαζομένων, αφού η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ και στην ζάχαρη «είναι τουλάχιστον αστεία και αποτελεί κοροϊδία λαμβάνοντας υπόψη ότι το όφελος των καταναλωτών θα είναι μηδαμινό» είπε ο κ. Σκαρπάρης.

Ζήτησε να επανέλθει η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, με αναδρομική ισχύ, ώστε να σταματήσουν οι αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων. Επίσης ανέφερε ότι πρέπει να καταργηθεί το πέναλτι του 12% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους.

Επίσης, συνέχισε ο κ. Σκαρπάρης, η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων ασχολείται και με τη βελτίωση της νομοθεσίας για σύνταξη χηρείας των αντρών, ώστε να παραχωρείται σε όλους τους χήρους, αλλά και με το δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά όλων των συνταξιούχων.

Αναφερόμενος στο συνέδριο είπε ότι εγκρίθηκε το σχέδιο απόφασης της ΕΚΥΣΥ, όπως έγινε και στα υπόλοιπα τέσσερα συνέδρια. Είπε ακόμη ότι οι συναντήσεις με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης θα συνεχιστούν.

Μετά το πέρας του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το οίκημα της ΠΕΟ Πάφου.

Σχετικά Άρθρα