ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σύσκεψη στο Υπ. Υγείας για τα εφημερεύοντα ιατρεία ΓεΣΥ

16 Ιουνίου 2022, 07:03

images

Σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των ΟΑΥ, ΟΚΥΠΥ και του Παγκύπριου Ιατρικού Σύλλογου θα παρακαθίσει σήμερα το πρωί στις 9:30 ο Υπ. Υγείας, για το θέμα της λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων του ΓεΣΥ, μετά τη νέα αναβολή της ημερομηνίας έναρξής της χθες.

Η νέα παράταση στην εφαρμογή του θεσμού των εφημερευόντων ιατρείων ανακοινώθηκε χθες, ύστερα από τη συνάντηση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), προκειμένου να αρθούν τα απεργιακά μέτρα που είχαν εξαγγείλει οι προσωπικοί γιατροί για σήμερα.

Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν οι παράμετροι της λειτουργίας των ιατρείων κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, καθώς και οι όροι εργασίας.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του εχθές στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), Σωτήρης Κούμας, τόνισε την ανάγκη «ενός δομημένου παραγωγικού διαλόγου, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς», ενώ έθεσε και ζήτημα εργασιακών δικαιωμάτων των ιατρών.

Πάντως, από την πλευρά του ο ΟΑΥ τόνισε χθες την αποφασιστικότητα του να ξεκινήσουν οι εφημερίες το αργότερο σε τρεις εβδομάδες.

Σχετικά Άρθρα