ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σύσφιξη σχέσεων ιατρικών κοινοτήτων Κύπρου-Ελλάδας

28 Απριλίου 2023, 10:02

images

Η σύσφιξη σχέσεων των ιατρικών κοινοτήτων Κύπρου – Ελλάδας, αποτελεί καταλύτη στους στόχους του 1ου Κύπρο-Ελλαδικού Πνευμονολογικού Συνεδρίου, ανέφερε η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη.

Σε χαιρετισμό της η κ. Κανάρη, σημείωσε ότι το συνέδριο καλύπτει ένα φάσμα ενδιαφερόντων θεμάτων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και προκλήσεις της σημερινής εποχής.

Ανάμεσα σε αυτά είναι θέματα που σχετίζονται με τη αναπνευστική ανεπάρκεια, τη λοίμωξη COVID-19, το βρογχικό άσθμα, τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Πρόσθεσε ότι η ευρύτητα και η ποικιλία των θεμάτων που καλύπτονται από το συνέδριο, βασιζόμενα σε διεθνή επιστημονικά δεδομένα, αλλά και η παρουσίαση τους από καταξιωμένους ιατρούς, αποτελούν το εχέγγυο για την επιτυχία του.

Η κ. Κανάρη ευχαρίστησε τους Ειδικούς Πνευμονολόγους οι οποίοι «ως πολύτιμοι συνεργάτες, τόσο για τη συμμετοχή σας στο συνέδριο, όσο και για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που φέρετε απέναντι στους ασθενείς σας και απέναντι στις εθνικές υπηρεσίες υγείας, κρατώντας τον πήχη της ποιότητας, της επιστημονικής ενημερότητας και της συναδελφικής σύμπνοιας».

Σημείωσε ότι η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου προάγοντας τις αρχές της Ιατρικής Επιστήμης έχει, τα τελευταία χρόνια, και κυρίως εν καιρώ της πανδημίας, αναβαθμίσει την επιστημονική δράση της. Ως εκ τούτου, «το Υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει τη σημαντική προσφορά σας στην αντιμετώπιση των ασθενών με Covid και σας ευχαριστεί θερμά. Η προσφορά σας πολυδιάστατη, διαχρονική και απολύτως αναγκαία», συμπλήρωσε.

Επικοινωνία για στήριξη του ΓεΣΥ

Σύμφωνα με την υπουργό, σε ένα σύγχρονο κράτος, η υγεία, ο τρόπος διαχείρισης της αλλά και το επίπεδο της σχέσης των πολιτών με αυτήν, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ποιότητα ζωής, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το κοινωνικό κράτος.

«Η έναρξη λειτουργίας του ΓεΣΥ την 1η Ιουνίου 2019, άνοιξε νέους ορίζοντες στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους συμπολίτες μας, προσφέροντας τους καθολική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας που όλοι θα θέλαμε να είναι ποιοτικές», είπε.

Πρόσθεσε ότι «ως Υπουργείο Υγείας, έχοντας τον ρυθμιστικό και εποπτικό ρόλο, οφείλουμε να ανασκοπήσουμε τον τρόπο λειτουργίας του ΓΕΣΥ και εκεί και όπου υπάρχουν προβληματικές πρακτικές και διαδικασίες, να τις διορθώσουμε, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς».

«Με τη στήριξη σας, την αντικειμενικότητα και επιστημοσύνη σας, μπορούμε να πετύχουμε την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών όπως και την έγκαιρη και ορθή προσβασιμότητα των πολιτών στο Γενικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε.

Απευθυνόμενη στους ειδικούς πνευμονολόγους, ανέφερε ότι «προσδοκώ στη συνεχή επικοινωνία σας με το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των αδυναμιών του ΓεΣΥ. Η συνεχής εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στις τεχνικές και καινοτόμες θεραπείες, αποτελεί άλλωστε, ένα πολύτιμο εργαλείο στις προσπάθειες όλων μας για ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

Διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει απρόσκοπτα και ποικιλοτρόπως την ιατρική και επιστημονική κοινότητα της χώρας, χαιρετίζοντας πρωτοβουλίες όπως η σημερινή. 

Ο.Σ.



Σχετικά Άρθρα