ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συντεχνίες: 24ωρη απεργία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

21 Φεβρουαρίου 2024, 17:13

images

Εικοσιτετράωρη απεργία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, εξήγγειλαν για τις 27 Φεβρουαρίου, οι συντεχνίες ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε σήμερα γενική συνέλευση του κλάδου του ωρομίσθιου προσωπικού που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με στόχο την συζήτηση και την λήψη απόφασης για δυναμικά μέτρα «μετά από τις αναποτελεσματικές συζητήσεις και προσπάθειες με τον Οργανισμό και την μεγάλη πίστωση χρόνου που έχει δοθεί».

Όπως σημειώνεται, η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει προς του πολίτες ο ΟΚΥπΥ καθώς επίσης και οι κτηριακές επεκτάσεις των δημόσιων νοσηλευτηρίων στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς την πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού, αφενός επιβαρύνουν τους εργαζόμενους με δυσβάσταχτο βάρος και αφετέρου έχουν συσσωρευτεί εκατοντάδες μέρες άδειας στην μερίδα του καθενός.

«Οι σοβαρές ελλείψεις σε ωρομίσθιο προσωπικό, η απαράδεκτα παθητική στάση του ΟΚΥπΥ παρά τις προειδοποιήσεις μας και η τεράστια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της μελέτης για την στελέχωση οδήγησαν τους εργαζόμενους στην σημερινή ομόφωνη απόφαση λήψης δυναμικών μέτρων», τονίζεται.

«Δυστυχώς η υπεύθυνη στάση των συντεχνιών και η καλή διάθεση που επέδειξαν τα τελευταία χρόνια έχει εκληφθεί από τον ΟΚΥπΥ ως αδυναμία . Συνεπώς ,την επόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024,σύσσωμο το ωρομίσθιο προσωπικό  που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ενώνει τις φωνές του με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Λάρνακας και θα συμπορευτεί μαζί για τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την σωστή στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων», αναφέρεται.

Τέλος, διαχρονική θέση και των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων  παραμένει η αναβάθμιση των ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες σε συνδυασμό πάντοτε με τις ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας που θα έπρεπε να επικρατούν εν έτει 2024.

Σχετικά Άρθρα