ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για μολυσματικά κουνούπια

10 Νοεμβρίου 2022, 14:28

images

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών και ιδιαίτερα αυτών του είδους Aedes aegypti, τα οποία είναι ικανά υπό κάποιες προϋποθέσεις να μεταδώσουν ασθένειες στον άνθρωπο, όπως τον ιό του Κίτρινου Πυρετού, τον ιό του Δάγκειου Πυρετού, τον ιό Ζίκα και τον ιό Chikungunya.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, «οι καιρικές συνθήκες δυστυχώς συνεχίζουν να είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη των κουνουπιών».

Οι ψεκασμοί σε ανοικτούς χώρους με στάσιμα νερά, κανάλια και σχάρες όμβριων νερών, διενεργούνται από συνεργείο της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας, προστίθεται.

Επίσης, αναφέρεται ότι συνεργεία αποτελούμενα από προσωπικό των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου, συνεχίζουν την εκστρατεία καταπολέμησης του κουνουπιού Aedes aegypti με ενημέρωση του κοινού από πόρτα σε πόρτα, την τοποθέτηση παγίδων ωοθεσίας, την προνυμφοκτονία με ψεκασμούς, καθώς και το άδειασμα των δοχείων με στάσιμο νερό. «Η όλη εργασία διενεργείται κάτω από την επιστημονική επίβλεψη της ερευνητικής ομάδας του ΤΕΠΑΚ», συμπληρώνεται.

«Παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις των Υγειονομικών Υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι πολλοί δημότες συνεχίζουν να διατηρούν εστίες με στάσιμα νερά στις οικίες/υποστατικά τους», όπως γλάστρες και πιατάκια, δοχεία, βαρέλια, παλιά ελαστικά, παλιά ντεπόζιτα, σχάρες και λάκκους όμβριων σε υπόγεια οικιών/ πολυκατοικιών, πισίνες εκτός λειτουργίας και άλλα, λέει ο Δήμος «με αποτέλεσμα να γίνεται δυσκολότερη η αντιμετώπιση των κουνουπιών, καθότι συνεχίζεται η εκκόλαψη τους και τίθεται σε κίνδυνο η Δημόσια Υγεία».

Σχετικά Άρθρα