ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνεχίζει τις επιχειρήσεις στη Δαδιά η κυπριακή αποστολή

29 Αυγούστου 2023, 12:13

images

Η κυπριακή αποστολή συνεχίζει το πρωί της Τρίτης τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Δαδιά, αλλά σε διαφορετικό σημείο, αναφέρει ο Ανδρέας Κεττής, Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ. Παράλληλα, «αρκετά βελτιωμένη» είναι η κατάσταση στη Δαδιά, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της αποστολής των δύο αεροσκαφών που επιχειρούν την Ελλάδα μέσω του rescEU, Γιάννος Σταύρου.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Κεττής αναφέρει ότι «η κυπριακή αποστολή αποχώρησε πολύ αργά το βράδυ χθες από το πεδίο των επιχειρήσεων στην περιοχή Τρεις Βρύσες», προσθέτοντας ότι η αποστολή επανήλθε σήμερα το πρωί επίσης στην περιοχή Τρεις Βρύσες στη Δαδιά αλλά σε διαφορετικό σημείο. 

«Σε συνεργασία με τις Ελληνικές Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν να προσεγγίζουν απροσπέλαστα σημεία λόγω μορφολογίας του εδάφους, να οριοθετούν και να ασφαλίζουν περιοχές», επισημαίνει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Στην περιοχή υπάρχουν ενεργά μέτωπα στα οποία επιχειρούν εναέρια μέσα και αντιμετωπίζονται συχνές αναζωπυρώσεις», καταλήγει.

Παράλληλα, ο Γιάννος Σταύρου, μέλος της κυπριακής αποστολής που μετέβη στην Ελλάδα μέσω του rescEU, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τα δύο αεροσκάφη που έστειλε η Κύπρος επιχειρούν τώρα στη Δαδιά, βορειοανατολικά της Αλεξανδρούπολης. Υπενθύμισε ότι οι επιχειρήσεις της κυπριακής αποστολής έχουν ξεκινήσει από τις 22 του μηνός και ότι ως επί το πλείστον έχουν επικεντρωθεί στο δάσος της Δαδιάς, ωστόσο υπήρξαν και περιπτώσεις όπου η κυπριακή αποστολή επιχείρησε στα βορειοδυτικά και σε άλλες περιοχές που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Σταύρου εξήγησε ότι η κυπριακή αποστολή παραμένει στη Δαδιά μέχρι νεωτέρας, εκτός αν παραστεί ανάγκη για επιχείρηση σε άλλη περιοχή που κινδυνεύει.

«Η κατάσταση στο μέτωπο της Δαδιάς είναι αρκετά βελτιωμένη», ανέφερε, εκφράζοντας επιπλέον την εκτίμηση ότι με τις δυνάμεις που έχουν καταφθάσει στην περιοχή – πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα – τα πράγματα είναι «ελπιδοφόρα» και ότι η πυρκαγιά θα κατασβεστεί εντός των επόμενων λίγων ημερών.

Σχετικά Άρθρα