ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνεργασία υπέρ ασθενών συζήτησαν Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας, νοσηλευτές

16 Μαΐου 2023, 09:40

images

Οι βάσεις συνεργασίας προς όφελος των ασθενών και γενικά στη βελτίωση των συνθηκών στα δημόσια νοσηλευτήρια ήταν το κύριο αντικείμενο πρόσφατης συνάντησης μεταξύ του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Κύπρου και της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των διοικητικών συμβουλίων και συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η εκπαίδευση νοσηλευτών στο ανθρωποκεντρικό μοντέλο, η αξιολόγηση και ο έλεγχος των νοσηλευτών, η ένταξη φροντιστών υγείας στα νοσηλευτήρια, η δημιουργία γηριατρικών κλινικών και οι συνθήκες εργασίας των νοσηλευτών.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών σε πολλά θέματα με σκοπό όχι μόνο να ενισχυθεί η νοσηλευτική κοινότητα αλλά και να εκσυγχρονιστεί το σύστημα υγείας με βάση το ανθρωποκεντρικό μοντέλο φροντίδας.

Αναφέρεται επίσης πως σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Δήμος Αντωνίου, αφού ευχαρίστησε τους νοσηλευτές για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν, είπε ότι οι θέσεις του Παρατηρητηρίου όσον αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας της φροντίδας σε όλα τα επίπεδα συμπίπτουν με αυτές της ΠΑΣΥΝΟ και δήλωσε βέβαιος ότι η συνεργασία των δυο οργανισμών καταδεικνύει το ενδιαφέρον και τη θέληση που υπάρχει για απάμβλυνση σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τους ασθενείς και τους νοσηλευτές.

«Με μεθοδικότητα και πίστη σε αυτό που κάνουμε, μόνο σε θετικά αποτελέσματα μπορούμε να ελπίζουμε και είμαστε έτοιμοι να ηγηθούμε ενός κοινωνικού διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιών των ηλικιωμένων ασθενών», συμπλήρωσε σχετικά.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ Παναγιώτης Γεωργίου δήλωσε ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν ώστε οι ασθενείς, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, να νοιώθουν ασφάλεια στα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, εργάζονται με αφοσίωση και προσήλωση στην παροχή υψηλής ποιότητας νοσηλευτικής φροντίδας και εκεί όπου χρειάζεται βελτίωση είμαστε έτοιμοι με ανοικτό πνεύμα να συζητήσουμε ιδέες και προτάσεις προς όφελος των ασθενών και των νοσηλευτών. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιου είδους συνέργειες που θα βοηθούν στην προώθηση λύσεων και καλών πρακτικών προς όφελος όλων», τόνισε.



Σχετικά Άρθρα