ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνεργασία Υπ. Υγείας – ΟΣΑΚ για λύσεις προς όφελος των ασθενών

22 Μαρτίου 2023, 15:31

images

Την πρώτη συνάντηση είχε σήμερα η υπουργός υγείας, Πόπη Κανάρη με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), όπου συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τους ασθενείς, επιβεβαιώνοντας τη στενή τους συνεργασία για προώθηση λύσεων και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, ανέφερε ότι «είναι η πρώτη από μία σειρά συναντήσεων που θα έχουμε, γι’ αυτό βάλαμε μερικά από τα πολλά που έχουμε να συζητήσουμε στη σημερινή ατζέντα».

Η κ. Κανάρη ανέφερε ότι η ευαισθησία της προς τους ασθενείς έχει διατυπωθεί από την μακρόχρονη εμπειρία της και την εθελοντική της προσφορά στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για 22 χρόνια που βρισκόταν πάντα στο πλευρό των ασθενών.

«Θεωρώ ότι η φωνή των ασθενών πρέπει να αποτελεί καταλύτη προς τη θέληση του Υπουργείου, να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στο θέμα της θεσμοθέτησης, στα θέματα εποπτικού ελέγχου και σε πολλά άλλα θέματα που θα συζητήσουμε», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκε κάποια νοσοκομεία, εντοπίζοντας κάποια προβλήματα.

Όπως σημείωσε, «το θέμα είναι οι λύσεις αφού εντοπιστούν κάποια προβλήματα», συμπληρώνοντας ότι «θα είμαστε στενοί συνεργάτες για την επίλυση των προβλημάτων με τον κύριο Κουλούμα και την ομάδα του, για να δούμε πώς με συλλογικότητα προς όφελος του κάθε ασθενούς θα επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα».

Σύμμαχος του υπουργείου υγείας  η ΟΣΑΚ

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας, ευχήθηκε εκ μέρους της ΟΣΑΚ κάθε επιτυχία στην υπουργό για το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει.

Σύμφωνα με τον κ. Κουλούμα, «η ΟΣΑΚ είναι ο φυσικός σύμμαχος και συνεργάτης του Υπουργείου Υγείας, έτσι ώστε να επιλύσουμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στον τομέα της υγείας αλλά και να προωθήσουμε πολιτικές οι οποίες θα έχουν επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του».

«Αυτός είναι ο στόχος μας», είπε, «έτσι ώστε να προσφέρουμε στον κύπριο ασθενή χωρίς οποιαδήποτε εμπόρια και ταλαιπωρία ποιοτικές υπηρεσίες υγείας την ώρα που τις χρειάζεται», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία και ότι υπάρχουν στην ατζέντα πολύ σημαντικά θέματα, φλέγοντα ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να προωθηθούν λύσεις.

«Βέβαια για εμάς ως ΟΣΑΚ η φετινή χρονιά και η επόμενη χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Πιστεύουμε είναι οι χρονιές οι οποίες θα καθορίσουν και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στο ΓεΣΥ, αλλά και τη βιωσιμότητα και την πορεία του εκσυγχρονισμού των δημοσίων νοσηλευτηρίων μας», σημείωσε.

Ο κ. Κουλούμας σχολίασε ότι ο ΟΚΥπΥ και ο ΟΑΥ θα πρέπει αποτελεσματικά να προωθήσουν λύσεις καθώς επίσης και το Υπουργείο Υγείας να προωθήσει και να προχωρήσει σε πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που χωρίς αυτές δεν θα μπορέσει ούτε το ΓεΣΥ ούτε τα δημόσια νοσηλευτήρια να σταθούν στον τομέα της υγείας όπως όλοι προσδοκούμε.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα νομοσχέδια για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, τα νομοσχέδια που έχουν να κάνουν με τα ασθενοφόρα, τα δικαιώματα των ασθενών και τον Συνήγορο του ασθενή.

«Υπάρχουν και πολλά άλλα που πρέπει να γίνουν για να συμπληρώσουμε το παζλ του τομέα της υγείας για να έχουμε στην Κύπρο ένα τομέα υγείας με ποιότητα για τον οποίο όλοι να είμαστε περήφανοι. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και προσδοκούμε ότι θα έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία», δήλωσε.

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα