ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνεργασία με Ισραήλ στον τομέα της υγείας

31 Αυγούστου 2022, 13:25

images


To Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκρινε την υπογραφή του Σχεδίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Υγείας του Κράτους του Ισραήλ για την περίοδο 2022-2027, στον τομέα της υγείας και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Υγείας να το υπογράψει.

Σε γραπτή δήλωση της η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού, αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης, τη μεταβίβαση εξουσιών του Φορέα Τρίτης Ηλικίας από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας. Η σύσταση του Φορέα Τρίτης Ηλικίας, εγκρίθηκε με προηγούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Επιπρόσθετα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον καθορισμό καθολικής επιδότησης ιδρυματικής φροντίδας ποσού ύψους €745 μηνιαίως στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιδότησης Υπηρεσιών Φροντίδας. Σημειώνεται ότι η παροχή ιδρυματικής φροντίδας πρέπει να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και δεδομένα στη βάση της γενικής αρχής ότι, κάθε άτομο το οποίο διαμένει σε στέγη έχει ανάγκη ιδρυματικής φροντίδας ανεξαρτήτως της σοβαρότητας των κινητικών δυσκολιών του.

Σχετικά Άρθρα