ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνάντηση Ιδρύματος «ΖΩΗ κατά της Εμπόλεμης Βίας» με την Υπουργό Δικαιοσύνης

29 Ιουνίου 2023, 20:39

images

Την πεποίθηση ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Ίδρυμα «ΖΩΗ κατά της Εμπόλεμης Βίας» («ZOE vs War Violence») μπορούν να συνεργαστούν και «να κάνουν πολλά πράγματα μαζί» εξέφρασε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη Προκοπίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος η κα. Προκοπίου συναντήθηκε σήμερα με την πρόεδρο του Ιδρύματος Αλίκη Χατζηγεωργίου και άλλα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου, στο Γραφείο της Υπουργού.

Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα συναντίληψης, η Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει το αίτημα του Ιδρύματος για ανέγερση στη Λευκωσία, μνημείου από το κράτος, για τις γυναίκες θύματα βίας σε εμπόλεμες ζώνες και για αναγνώριση ως μαρτύρων, των γυναικών στην Κύπρο, που έχουν υποστεί βιασμούς σε περιόδους διενέξεων ανάμεσα στις δυο κοινότητες και κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974.

Τόνισε ότι θα στηρίξει επίσης το αίτημα του Ιδρύματος για συμμετοχή του στον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας που υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως και το αίτημα για επιχορήγηση του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζωή Ξανά», που το Ίδρυμα έχει ετοιμάσει και υλοποιεί σύντομα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια για άτομα που έζησαν τραυματικές εμπειρίες ως αποτέλεσμα εμπόλεμης βίας.

Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στα μέλη του συμβουλίου του Ιδρύματος να ενημερώσουν την Υπουργό για όλες τις δράσεις που έχει προγραµµατίσει για επίτευξη των στόχων του.



Σχετικά Άρθρα