ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συμμετοχή Υπ. Υγείας στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας Ευρωπαϊκής Ένωσης

28 Μαρτίου 2022, 14:16

images

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα μετέβη στις Βρυξέλλες για συμμετοχή στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι επιπτώσεις στην υγεία που προκαλεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ενδυνάμωση και η συνεργασία των κρατών μελών όσον αφορά τα σπάνια νοσήματα, η στρατηγική όσον αφορά τους εμβολιασμούς και την προμήθεια εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 και η υιοθέτηση ευρωπαϊκού κανονισμού για τα θέματα διασυνοριακών απειλών στην υγεία.

Την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας θα μεταβεί στην Αθήνα για την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Ελλάδος, σε θέματα επιτήρησης και ελέγχου λοιμωδών νοσημάτων, καθώς και συνεργασία στον σχεδιασμό στρατηγικών σχεδίων για λοιμώδη νοσήματα, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα μικροβιακής ανθεκτικότητας και νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Σχετικά Άρθρα