ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συμμετοχή ΣΥΛ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαχείρισης περιστατικών μόλυνσης νερού

30 Ιουνίου 2023, 14:15

images

Την αποτελεσματική αντιμετώπιση και  διαχείριση περιστατικών μόλυνσης νερού, μέσα από τη δημιουργία νέων και  καινοτόμων εργαλείων, μελετά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα PathoCERT, στο οποίο  συμμετέχει το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού. Μεγάλη άσκηση  προγραμματίζεται τον Σεπτέμβριο στη Λεμεσό.

Σύμφωνα  με ανακοίνωση του ΣΥΛ, χθες πραγματοποιήθηκε, στο Μουσείο Νερού,  συνάντηση της κοινότητας εμπειρογνωμόνων, από την Κύπρο, που συμμετέχουν  στο πρόγραμμα, μεταξύ αυτών εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών, της  επαρχιακής διοίκησης, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας, του Τμήματος  Αναπτύξεως Υδάτων, των Συμβουλίων Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και Λάρνακας,  του ΣΑΛΑ, του Ερευνητικού Κέντρου «ΚΟΙΟΣ» και της εταιρείας Phoebe  Research & Innovation Ltd.

Το Ευρωπαϊκό  Πρόγραμμα "PathoCERT" (Pathogen Contamination Emergency Response  Technologies) μελετά τη δημιουργία νέων και καινοτόμων εργαλείων που θα  βοηθήσουν τις Ομάδες Άμεσης Ανταπόκρισης και τους Οργανισμούς Νερού να  αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν περιστατικά μολύνσεων του νερού.   Στο πρωτοποριακό αυτό έργο, προστίθεται, με συνολικό προϋπολογισμό €7,15  εκ., συμμετέχουν πέραν των 100 ειδικών από μια διεθνή κοινοπραξία 23  εταίρων από 11 χώρες.

Μέσω του προγράμματος  θα δημιουργηθούν τεχνολογίες, εργαλεία και οδηγίες για διερεύνηση και  άμεση και συντονισμένη αντιμετώπιση περιστατικών μόλυνσης του νερού, ενώ  για το σκοπό αυτό προγραμματίζεται, στις 21 Σεπτεμβρίου, μεγάλη άσκηση  στη Λεμεσό, με τη συμμετοχή όλων των συνεργαζόμενων εταιρειών καθώς και  ξένων εταίρων που συμμετέχουν στον πρόγραμμα.



Σχετικά Άρθρα