ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συμφωνία ώστε άτομα με καρκίνο να έχουν οφέλη από ασφαλιστικές εταιρείες

27 Οκτωβρίου 2022, 19:45

images

Άτομα με ιστορικό καρκίνου θα έχουν πλέον το δικαίωμα από την 1/1/2023 να απολαμβάνουν οφέλη από ασφαλιστικές εταιρείες ύστερα από συμφωνία που επιτεύχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

«Νιώθω χαρούμενος και ευτυχισμένος γιατί μετά από μια εξαιρετική συνάντηση που είχαμε σήμερα με τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών, την Εuropa Donna, την ΟΣΑΚ και τον Σύνδεσμο Τραπεζών και την Έφορο Ασφαλιστικών Εταιρειών έχουμε έρθει σε συμφωνία ότι από την 1/1/2023 άτομα με ιστορικό από καρκίνο θα δικαιούνται να λαμβάνουν υπηρεσίες από ασφαλιστικές εταιρείες για σκοπούς δανειοδότησης, ανέγερση πρώτης κατοικίας», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

«Αυτό τον στόχο που είχαμε θέσει τον προηγούμενο Μάϊο κι όλοι θεωρούσαν ότι ήταν ανέφικτος, σήμερα είναι εφικτός. Η μικρή Κύπρος μας είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που υιοθετεί αυτό το μέτρο», είπε.

Το αρχικό πλάνο, διευκρίνισε, είναι να υλοποιήσουμε την συμφωνία για τρία χρόνια οπότε και θα επανεξεταστεί. «Έγινε το πρώτο βήμα, ας δούμε τα θετικά. Είμαστε από τις πρώτες χώρες που υλοποιούμε αυτή την συμφωνία και μετά θα την επαναξιολογήσουμε», πρόσθεσε.

Περισσότερα γι αυτή την συμφωνία θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες μετά που θα συμφωνηθεί κοινό ανακοινωθέν μαζί με την Εuropa Donna και τον Πρόεδρο των Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Η Πρόεδρος του ΔΣ της Εuropa Donna Μαίρη Περδίου, ανέφερε ότι «η  σημερινή μέρα για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντική».

Ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας που είχε αυτή την πρωτοβουλία, που κάθισε δίπλα τους να τους βοηθήσει σε αυτό τον μεγάλο στόχο που είχαν θέσει.

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των Ασφαλιστικών Εταιρειών, με τις οποίες είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και φαίνεται ότι έχουμε έδαφος συνεννόησης και μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς καν να μπούμε σε νομοθετική ρύθμιση», ανέφερε.

Φαίνεται, πρόσθεσε, «ότι υπάρχει καλή πρόθεση από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες και εμείς ως Σύνδεσμος Ασθενών με καρκίνο, η Εuropa Donna, δηλώνουμε πάρα πολύ ικανοποιημένοι εκ μέρους των ασθενών που θα μπορούν από εδώ και πέρα να ασφαλίζονται και να έχουν ίση πρόσβαση όπως τους υπόλοιπους πολίτες σε ασφαλιστικά συμβόλαια και κατ΄ επέκταση σε χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις γιατί πραγματικά ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τους ασθενείς όταν ήθελαν να προβούν σε ένα δανεισμό. Και φαίνεται ότι αυτό θα ξεπεραστεί με την σημερινή συμφωνία».

Εκ μέρους των Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο Πρόεδρος του συνδέσμου Ευάγγελος Αναστασιάδης είπε ότι η ασφαλιστική βιομηχανία είναι μέρος της κοινωνίας και αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας.

«Είναι με μεγάλη χαρά και προθυμία που δεχθήκαμε την πρόσκληση του Υπουργού Υγείας να προσέλθουμε σε αυτή την συνάντηση. Ήρθαμε με θετική διάθεση, με προτάσεις οι οποίες στην ολοκληρία τους θα έλεγα έγιναν αποδεκτές και είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε καταλήξει σε μια συνεννόηση, συμφωνία έξι σημείων, η οποία θα επιτρέπει στα άτομα που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο να απολαμβάνουν τα οφέλη της ασφάλισης ζωής», συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα