ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συμβουλές για αγορά παιγνιδιών από Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών

13 Δεκεμβρίου 2023, 20:59

images

Συμβουλές για ορθή και ασφαλή για τα παιδιά  αγορά παιγνιδιών εξέδωσε η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών, συστήνοντας, μεταξύ άλλων, τη διενέργεια αγορών από κατάστημα ή και προμηθευτή, που νοιάζεται για την ποιότητα και αποδέχεται αλλαγές, όπως και να μην αγοράζονται παιγνίδια μόνο επειδή είναι φθηνά.

Επίσης παροτρύνει όπως τα παιχνίδια αγοράζονται ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες των παιδιών και να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή αυτά να έχουν οδηγίες στα ελληνικά και να διαβάζονται οι  προειδοποιήσεις ασφάλειας πριν τη χρήση τους από τα παιδιά.

Συμβουλεύει ακόμα να  αγοράζονται μόνο παιχνίδια που φέρουν την ευρωπαϊκή σήμανση CE, να μην αγοράζονται για μικρά παιδιά, ιδιαίτερα για ηλικίες κάτω των 36 μηνών, παιχνίδια με μικρά ή αιχμηρά μέρη και οι ενήλικες να δείχνουν στα παιδιά πώς να χρησιμοποιούν τα καινούρια τους παιχνίδια και να τα παρακολουθούν όταν είναι μόνα τους και παίζουν με αυτά, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια.

Τονίζει ακόμα ότι πρέπει να διακόπτεται αμέσως η χρήση τυχόν ελαττωματικών ή δύσκολων παιχνιδιών και να αναφέρονται αμέσως τυχόν αστοχίες ή βλάβες στον προμηθευτή από τον οποίο έγινε η αγορά, επιστρέφοντας το σ’ αυτόν.

Σχετικά Άρθρα