ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στοχεύουν σε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα Πυροσβεστικής

15 Δεκεμβρίου 2023, 09:27

images

Στόχος είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία να τελεί πάντοτε στον υψηλότερο δυνατό βαθμό την επιχειρησιακή της ετοιμότητα δήλωσε σε χαιρετισμό της η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου στον εορτασμό των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, Προστατών Αγίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έγινε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.

Η Υπουργός είπε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου τιμά τους προστάτες της Άγιους Τρεις Παίδες εν Καμίνω, η μνήμη των οποίων εορτάζεται στις 17 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι οι Άγιοι Τρεις Παίδες με τη στάση ζωής τους αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος.

«Διανύουμε μια χρονικά δύσκολη περίοδο όπου το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, όντας πλέον ορατό σε όλους μας, έχει οδηγήσει τόσο στην αύξηση της συχνότητας και της έντασης των πυρκαγιών όσο, και στην εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων», ανέφερε η κ. Προκοπίου.

Επεσήμανε ότι η ανάγκη για συνεχή αξιολόγηση και ενίσχυση του τομέα της πυροπροστασίας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και της καταστολής των πυρκαγιών της χώρας, αλλά και ολόκληρου του συστήματος έγκαιρης και αποτελεσματικής ανταπόκρισης για την προστασία και διάσωση ανθρώπινων ζωών και διαφύλαξη της περιουσίας των πολιτών, είναι ύψιστης προτεραιότητας.

Σημείωσε ότι η Πολιτεία έχει εμπιστευθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία την διασφάλιση του ιδιαίτερα κρίσιμου τομέα της δημόσιας ασφάλειας, ο οποίος, μέσα από ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον και ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, καθιστά τον ρόλο του Πυροσβέστη ακόμη πιο σημαντικό και συνάμα δύσκολο, σε ένα διαφοροποιημένο πλέον εργασιακό περιβάλλον, πιο απαιτητικό και πιο επικίνδυνο.

Η κ. Προκοπίου υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητες της, πέραν από την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε μέσα και τεχνολογικό εξοπλισμό, και την συνεχή εκπαίδευση των μελών της με την πραγματοποίηση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και με την συμμετοχή σε προγράμματα εκπαιδεύσεων στο εξωτερικό.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι στόχος είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία να τηρεί πάντοτε στον υψηλότερο δυνατό βαθμό την επιχειρησιακή της ετοιμότητα προκειμένου να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε επεισόδιο, είτε αυτό αφορά σε πυρκαγιές, είτε σε αντιμετώπιση και διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων ή άλλων ανθρωπογενών καταστροφών και κρίσεων.

Δήλωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει μέχρι σήμερα επιδείξει σημαντικό έργο και η ανταπόκριση της με μεγάλη επιτυχία σε δύσκολα περιστατικά, αλλά και η συμμετοχή της σε αποστολές στο εξωτερικό, σκιαγραφούν σε μεγάλο βαθμό το υψηλό επίπεδο της επαγγελματικής κατάρτισης και αφοσίωσης των μελών της.

Απευθυνόμενη στους πυροσβέστες η κ. Προκοπίου εξέφρασε την έμπρακτη ευγνωμοσύνη της Πολιτείας για την καθημερινή αφοσίωσή στη διαφύλαξη του ύψιστου αγαθού που δεν είναι άλλο από την ανθρώπινη ζωή.

«Είμαι βέβαιη ότι, θα συνεχίσετε να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να είστε πάντοτε σε θέση να ανταποκριθείτε με επιτυχία στις νέες απαιτήσεις της εποχής μας και ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου θα εξακολουθήσει να βρίσκεται, παντού και πάντα, δίπλα στους πολίτες της χώρας μας», είπε η Υπουργός.

Σχετικά Άρθρα