ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο πλευρό των θαλασσαιμικών η πολιτεία

09 Μαΐου 2023, 09:34

images

Η Πολιτεία βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των θαλασσαιμικών συμπατριωτών μας, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Δόξα Κωμοδρόμου, η οποία παρέστη στην τελετή φωταγώγησης του Προεδρικού Μεγάρου με κόκκινο χρώμα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας 2023.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, η κ. Κωμοδρόμου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο εξαιρετικό έργο που επιτελεί ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος και στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει, εδώ και 50 χρόνια, για αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας με θαλασσαιμία.

Όπως είπε η κ. Κωμοδρόμου, «με την αποψινή φωταγώγηση στο χρώμα που συμβολίζει την προσφορά αίματος, στέλνεται το μήνυμα ότι η Πολιτεία βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των θαλασσαιμικών συμπατριωτών μας».

Ακόμη, σημείωσε ότι «ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η Κυβέρνηση στηρίζουν τον θεσμό και αναγνωρίζουν το έργο της Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας, στόχος της οποίας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της θαλασσαιμίας (και άλλων αιμοσφαιρινοπαθειών) στην Κύπρο, τόσο σε ό,τι αφορά την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπισή της».

Εξαιρετικής σημασίας, ανέφερε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, «είναι και η ανάπτυξη της Εθνικής Στρατηγικής για τη Θαλασσαιμία και λοιπές Αιμοσφαιρινοπάθειες, η οποία αναπτύχθηκε από την εν λόγω Επιτροπή, ώστε να συμβάλει σε ένα καλύτερο μέλλον για τους ασθενείς, δεδομένου και του μεγάλου αριθμού ατόμων με θαλασσαιμία στη χώρα μας».

«Με την εφαρμογή της Εθνικής αυτής στρατηγικής προωθούνται δράσεις, υιοθετούνται πρωτόκολλα και διαδικασίες, με σκοπό να αναβαθμιστεί και να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των ατόμων με θαλασσαιμία», συμπλήρωσε.

Ακόμη, η κ. Κωμοδρόμου κάλεσε όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές να γίνουν τακτικοί αιμοδότες για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες στον τόπο μας και απηύθυνε έκκληση να συμβάλουν περαιτέρω στις προσπάθειες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τη θαλασσαιμία.

Καταληκτικά, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους εθελοντές αιμοδότες και αιμοδότριες, προσθέτοντας ότι με την εθελοντική αιμοδοσία θα επιτευχθεί η αυτάρκεια της νήσου σε αίμα και θα σωθούν ζωές.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος φωταγωγήθηκαν επίσης το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, το Υπουργείο Υγείας, τα Δημαρχεία Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, αλλά και άλλα σημαντικά κτήρια και μνημεία σε όλες τις πόλεις.



Σχετικά Άρθρα